BabyTango

Esitys yhdistää vauvoille tarkoitetun taide-elämyksen sekä vauvojen ja seuralaisten yhteisen tanssihetken. BabyTango on tunnetta, kuuntelua, yhteistä liikkeen virtaa, antautumista, viemistä ja vietäväksi tulemista. Vuorovaikutuksellinen teos käsittelee vauvan ja vanhemman suhdetta. Se on intensiivinen, ihana, hurja, herkkä ja ainutlaatuinen. Se on sanattoman ymmärryksen tila, jossa liikkeet, eleet, tunteet ja äänet kertovat kaiken oleellisen. BabyTango sai ensiesityksensä Hurraa! -lastenteatterifestivaaleilla maaliskuussa 2017.

Katsojat: esitys on suunnattu 0–1-vuotiaille seuralaisineen
Kesto: noin 40 minuuttia.

Konsepti, koreografia: Riikka Siirala
Esiintyminen: Riikka Siirala (tanssi) sekä Mari Kätkä (haitari)
Musiikin suunnittelu: Mari Kätkä
Ohjauksellinen apu: Antti Larmola
Pukusuunnittelu: Saija Siekkinen

Valokuvat: Eleonoora Mikkola

Tuotanto: Loiske Ensemble ja OSIRIS teatteri
Tukijat: Samuel Huberin säätiö, Taike, Alli Paasikiven säätiö


Katso traileri tästä.

Lue Hämeen Sanomien arvio.

BabyTangoa esitetään myös hoivayhteisöissä yhdessä vauva- ja vanhusyleisöille. Näissä esityksissä tavoitteena on ikäpolvien välinen kohtaaminen. Hoivayhteisöissä tapahtuvia yhteisesityksiä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus (kiertue 2017) sekä Alli Paasikiven säätiö (kiertue 2018-2019).

Riikka Siiralan opinnäytetyö tarkastelee BabyTango-tanssiesitystä vauvoille ja vanhuksille hoivayhteisöissä vuosina 2018–2019. Tutkielma tuo näkökulmia ikäpolvien kohtaamiseen taide-esityksessä ja siinä avataan esityksen elementtejä, vuorovaikutussuhteita ja esityksen vastaanottoa. Tutkielmassa käy ilmi, että vauvojen ja vanhusten yhteinen BabyTango-tanssiesitys tuo osallistujilleen iloa, merkityksellisiä kohtaamisia ja yhteisyyden kokemuksen.
Lue tutkielma Babytangon hoivayhteisöesityksistä.


Kuvat hoivayhteisöesityksistä: Dorit Salutkij