Metsämatka

Metsämatka on elämyksellinen kävelyretki pääkaupunkiseudun lähiluonnossa. Tanssi, laulu ja musiikki houkuttelevat osallistujia pysähtymään ja hengähtämään yhdessä metsän kanssa. Mitä puut kertovat? Minne juuret kulkevat? Miltä kostea sammal tuoksuu?

Metsämatka on esityksellinen ja kokemuksellinen matka, jossa yhteinen hiljainen kävely muodostaa oman koreografiansa ja yleisö pääsee syventymään metsäkokemukseen myös kevyiden läsnäolotuokioiden kautta.

Suunnittelu, ohjaus ja toteutus:
Tanssitaiteilija Riikka Siirala ja tanssitaiteilija-käsikirjoittaja Hanna Pihko.
Matkalla mukana muusikot Kaisa Siirala (huilu, saksofoni) ja Charlotta Hagfors (laulu, kantele) vaihtuvina esityspäivinä.

METSÄMATKAT 2020: 
pe 28.8. klo 18
su 30.8. Klo 15
ti 1.9. klo 18
pe 4.9. klo 18
su 6.9. klo 15
la 12.9. klo 15
su 20.9. klo 15

Elo-syyskuun 2020 Metsämatkat toteutuvat Pohjois-Helsingissä Paloheinän metsässä 15 henkilön ryhminä. Lähtö Metsämatkalle tapahtuu Paloheinän ulkoilumajan vierestä, Pakilantie 124, ja paikalla on hyvä olla 10 minuuttia etukäteen. Paloheinän majalle pääsee hyvin polkupyörällä, omalla autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla esim. bussi 66 rautatientorilta tai bussi 560 Malmin asemalta.

Metsämatka kestää kokonaisuudessaan noin 2h ja kävelyreitin pituus on noin 3km.

Säävaraus. Kovalla sateella Metsämatka ei toteudu vaan se siirretään mahdollisuuksien mukaan toiseen ajankohtaan. Peruuntumisen sattuessa lipun ostajia informoidaan asiasta tekstiviestillä.

Metsämatkan hinnat: 20€/hlö, 15€/eläkeläiset ja opiskelijat. Ohjeet lipun ostoon saat varatessasi paikan hanna@osiristeatteri.fi
tai p. 050 531 4717.

Ohjeet osallistujille:
Metsämatkalle kannattaa valita mukavat sään mukaiset vaatteet ja kengät vaihtelevaan maastoon (esim. lenkkarit). Huomioithan, että Metsämatka 2020 ei valitettavasti ole esteetön eikä sovellu pyörätuolilla kuljettavaksi. Maasto on paikoin kosteaa ja epätasaista ja sisältää muutaman puunrungon ylityksen. Metsämatkaa suositellaan kaikille, vähintään 7-vuotiaille. Ohjaus tapahtuu suomenkielellä, mutta on pääosin ymmärrettävissä ilman sanoja. Huomioithan, että esityspaikalla ei ole säilytystiloja eli käsilaukut/reput tulee kantaa itse Metsämatkan ajan.

Covid -19:
Ulkona tapahtuvalle Metsämatkalle otamme vain 15 henkilöä kerrallaan, jotta on mahdollista pitää turvavälejä retken ajan. Turvallisuuden vuoksi pyydämme teitä jäämään kotiin, mikäli teillä on mitään flunssan tai Covid-19 viittaavia oireita. Tällöin lipun voi siirtää toiseen kertaan tai vaihtoehtoisesti rahat palautetaan. Lähtöpaikalla (Paloheinän ulkoilumaja) on saniteettitilat sekä mahdollisuus käsien pesuun ja desinfiointiin.

Katsojapalautetta Metsämatkasta:

“Metsä ja maadoittuminen tekivät hyvää, esitykset ja musiikki veivät välillä ihan omiin maailmoihin, kuin olisi jossain taikametsässä ollut.”

“Teki nykyihmiselle todella hyvää pysähtyä kunnolla ja kuunnella metsän ääniä.”

“Esitys oli kuin metsäretriitti, jossa esiintyjät sulautuivat lumoavalla tavalla osaksi luontoa kuin metsän olennot.”