Metsämatka

Ihanat Metsämatkat jatkuvat kesän vehreydessä! Tervetuloa mukaan elämykselliselle kävelyretkelle Haltialanmetsän uudella luonnonsuojelualueella Paloheinässä. Tanssi, laulu ja musiikki houkuttelevat pysähtymään ja hengähtämään yhdessä metsän kanssa. Mitä puut kertovat? Minne juuret kulkevat? Miltä kostea sammal tuoksuu?

Metsämatka on kokemuksellinen matka, jossa yhteinen hiljainen kävely muodostaa oman koreografiansa ja yleisö pääsee syventymään metsäkokemukseen myös kevyiden läsnäolotuokioiden kautta. Metsämatka sai ensi-iltansa elokuussa 2020 ja esitykset jatkuvat kesällä 2021 kesäkuussa sekä elo-syyskuussa.

Katso esityksen traileri:

Suunnittelu, ohjaus ja toteutus:
Tanssitaiteilija Riikka Siirala ja tanssitaiteilija-käsikirjoittaja Hanna Pihko.
Matkalla mukana muusikot Kaisa Siirala (huilu, saksofoni) ja Charlotta Hagfors (laulu, kantele) vaihtuvina esityspäivinä.

Metsämatkat elo-syyskuussa 2021:
Ti 17.8. klo 18 (muusikkona Kaisa Siirala)
To 19.8. klo 18 (muusikkona Charlotta Hagfors)
Su 22.8. klo 15 (muusikkona Kaisa Siirala)
Ti 24.8. klo 18 (muusikkona Charlotta Hagfors)
La 28.8. klo 15 (muusikkona Charlotta Hagfors)
Ti 7.9. klo 18 (muusikkona Kaisa Siirala)
Pe 10.9. klo 18 (muusikkona Kaisa Siirala)
Su 12.9. klo 15 (muusikkona Charlotta Hagfors)
Ti 14.9. klo 18 (muusikkona Charlotta Hagfors)
La 18.9. klo 15 (muusikkona Kaisa Siirala)

Metsämatkan liput: 25€/hlö, 20€/eläkeläiset ja opiskelijat, 15€ alle 18-vuotiaat.
Ohjeet lipun ostoon saat varatessasi paikan hanna@osiristeatteri.fi tai p. 050 531 4717.

Voit myös tilata yksityisnäytöksen esimerkiksi työporukan hyvinvointipäivän ohjelmaksi tai vaikkapa juhlistamaan syntymäpäivääsi! Kysy lisää hanna@osiristeatteri.fi                                         

Metsämatkat toteutuvat Pohjois-Helsingissä Paloheinän metsässä noin 15 henkilön ryhminä. Lähtö tapahtuu Paloheinän ulkoilumajan vierestä (Pakilantie 124), ja paikalla on hyvä olla 10 minuuttia etukäteen. Paloheinän majalle pääsee hyvin polkupyörällä, omalla autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla esim. bussi 66 rautatientorilta tai bussi 560 Malmin asemalta.

Metsämatka kestää kokonaisuudessaan noin 2h ja kävelyreitin pituus on noin 3km.

Säävaraus. Kovalla sateella Metsämatka ei toteudu vaan se siirretään mahdollisuuksien mukaan toiseen ajankohtaan. Peruuntumisen sattuessa lipun ostajia informoidaan asiasta tekstiviestillä.

Ohjeet osallistujille:
Metsämatkalle kannattaa valita mukavat sään mukaiset vaatteet ja kengät vaihtelevaan maastoon (esim. lenkkarit). Huomioithan, ettei Metsämatka ole esteetön eikä sovellu valitettavasti pyörätuolilla kuljettavaksi. Maasto on paikoin kosteaa ja epätasaista ja sisältää muutaman puunrungon ylityksen. Metsämatkaa suositellaan kaikille, vähintään 7-vuotiaille. Ohjaus tapahtuu suomenkielellä, mutta on pääosin ymmärrettävissä ilman sanoja. Huomioithan, että esityspaikalla ei ole säilytystiloja eli käsilaukut/reput tulee kantaa itse Metsämatkan ajan.

Covid -19:
Ulkona tapahtuvalle Metsämatkalle otamme vain 15 henkilöä kerrallaan, jotta on mahdollista pitää turvavälejä retken ajan. Turvallisuuden vuoksi pyydämme teitä jäämään kotiin, mikäli teillä on mitään flunssaan tai Covid-19 viittaavia oireita. Tällöin lipun voi siirtää toiseen kertaan tai vaihtoehtoisesti rahat palautetaan. Lähtöpaikalla (Paloheinän ulkoilumaja) on saniteettitilat sekä mahdollisuus käsien pesuun ja desinfiointiin.

Katsojapalautetta Metsämatkasta:

“Metsä ja maadoittuminen tekivät hyvää, esitykset ja musiikki veivät välillä ihan omiin maailmoihin, kuin olisi jossain taikametsässä ollut.”

“Teki nykyihmiselle todella hyvää pysähtyä kunnolla ja kuunnella metsän ääniä.”

“Esitys oli kuin metsäretriitti, jossa esiintyjät sulautuivat lumoavalla tavalla osaksi luontoa kuin metsän olennot.”