Metsämatka

Ihanat Metsämatkat jatkuvat toukokuun vehreydessä! Tervetuloa mukaan elämykselliselle kävelyretkelle Paloheinän uudelle luonnonsuojelualueelle. Tanssi, laulu ja musiikki houkuttelevat pysähtymään ja hengähtämään yhdessä metsän kanssa. Mitä puut kertovat? Minne juuret kulkevat? Miltä kostea sammal tuoksuu?

Metsämatka on kokemuksellinen matka, jossa yhteinen hiljainen kävely muodostaa oman koreografiansa ja yleisö pääsee syventymään metsäkokemukseen myös kevyiden läsnäolotuokioiden kautta. Metsämatka sai ensi-iltansa elo-syyskuussa 2020 ja esitykset jatkuvat toukokuussa 2021.

Suunnittelu, ohjaus ja toteutus:
Tanssitaiteilija Riikka Siirala ja tanssitaiteilija-käsikirjoittaja Hanna Pihko.
Matkalla mukana muusikot Kaisa Siirala (huilu, saksofoni) ja Charlotta Hagfors (laulu, kantele) vaihtuvina esityspäivinä.

Metsämatkat toukokuussa 2021: 
su 16.5. klo 15
ti 18.5. klo 18
pe 21.5. klo 18
su 23.5. klo 15
ke 26.5. klo 18
su 30.5. klo 15

Metsämatkan liput: 25€/hlö, 15€/eläkeläiset ja opiskelijat. Ohjeet lipun ostoon saat varatessasi paikan hanna@osiristeatteri.fi tai p. 050 531 4717.

Lisää esityksiä myös kesä-syyskuussa.                                           

Metsämatkat toteutuvat Pohjois-Helsingissä Paloheinän metsässä 15 henkilön ryhminä. Lähtö tapahtuu Paloheinän ulkoilumajan vierestä (Pakilantie 124), ja paikalla on hyvä olla 10 minuuttia etukäteen. Paloheinän majalle pääsee hyvin polkupyörällä, omalla autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla esim. bussi 66 rautatientorilta tai bussi 560 Malmin asemalta.

Metsämatka kestää kokonaisuudessaan noin 2h ja kävelyreitin pituus on noin 3km.

Säävaraus. Kovalla sateella Metsämatka ei toteudu vaan se siirretään mahdollisuuksien mukaan toiseen ajankohtaan. Peruuntumisen sattuessa lipun ostajia informoidaan asiasta tekstiviestillä.

Ohjeet osallistujille:
Metsämatkalle kannattaa valita mukavat sään mukaiset vaatteet ja kengät vaihtelevaan maastoon (esim. lenkkarit). Huomioithan, ettei Metsämatka ole esteetön eikä sovellu valitettavasti pyörätuolilla kuljettavaksi. Maasto on paikoin kosteaa ja epätasaista ja sisältää muutaman puunrungon ylityksen. Metsämatkaa suositellaan kaikille, vähintään 7-vuotiaille. Ohjaus tapahtuu suomenkielellä, mutta on pääosin ymmärrettävissä ilman sanoja. Huomioithan, että esityspaikalla ei ole säilytystiloja eli käsilaukut/reput tulee kantaa itse Metsämatkan ajan.

Covid -19:
Ulkona tapahtuvalle Metsämatkalle otamme vain 15 henkilöä kerrallaan, jotta on mahdollista pitää turvavälejä retken ajan. Turvallisuuden vuoksi pyydämme teitä jäämään kotiin, mikäli teillä on mitään flunssaan tai Covid-19 viittaavia oireita. Tällöin lipun voi siirtää toiseen kertaan tai vaihtoehtoisesti rahat palautetaan. Lähtöpaikalla (Paloheinän ulkoilumaja) on saniteettitilat sekä mahdollisuus käsien pesuun ja desinfiointiin.

Katsojapalautetta Metsämatkasta:

“Metsä ja maadoittuminen tekivät hyvää, esitykset ja musiikki veivät välillä ihan omiin maailmoihin, kuin olisi jossain taikametsässä ollut.”

“Teki nykyihmiselle todella hyvää pysähtyä kunnolla ja kuunnella metsän ääniä.”

“Esitys oli kuin metsäretriitti, jossa esiintyjät sulautuivat lumoavalla tavalla osaksi luontoa kuin metsän olennot.”