Saaren halkeamia

Saaren halkeamia on vaellusmuotoinen musiikki- ja tanssiteos Helsingin Vallisaaressa. Esitys on yhteisöllinen matka, jossa luonto, ihminen ja taide kohtaavat toisensa ainutlaatuisessa ympäristössä. Kallion hengitys, tuulessa kieppuvat muistot ja lammen pinnalla kiirivä soitto johdattavat katsojan hiljentymään ja nauttimaan esityselämyksestä. Saari ja sitä ympäröivä meri näyttäytyvät esityksen kautta hetken uudenlaisessa valossa.

Saaren halkeamia on ensi-illassa elokuussa 2018. Viisihenkinen työryhmä koostuu monipuolisista tanssin ja musiikin ammattitaiteilijoista. Tekijät haluavat tarjota katsojalle mahdollisuuden antautua kiireettömälle läsnäololle. Saaren halkeamia on jatkoa ohjaajien aiemmille paikkasidonnaisille teoksille, joita on esitetty mm. Seurasaaressa ja Kolin kansallispuistossa.

Katsojat kulkevat esityksen mukana ulkoilureiteillä hiljaisuudessa. Huomioithan, että maasto on paikoin mäkistä ja kävelyreitin pituus on noin 3 km. Esityksen kesto on 1,5 tuntia. Esitystä suositellaan kaikille, vähintään 7-vuotiaille, yli kieli- ja kulttuurirajojen.

Säävaraus: kovan sateen tai myrskyn sattuessa esitys perutaan.

Esitykset Vallisaaressa 23.-26.8. klo 18:00.
Liput: lippu.fi
23€ peruslippu + toimitusmaksu alkaen 1€
16€ opiskelija, eläkeläinen, lapsi, työtön, teatterialan ammattilainen + toimitusmaksu alkaen 1€
43€ Taiteen tukijan lippu vakavaraisille katsojille + toimitusmaksu alkaen 1€
Lippuja voi ostaa myös käteisellä paikan päältä puoli tuntia ennen esityksen
alkua. Myös tilausnäytökset mahdollisia ryhmille.

Vallisaareen kulkee yhteysalus JT-line kauppatorilta klo 17:30. Kokoontuminen ja lähtö esitykseen Vallisaaren Luotsipihalta klo 18:00. Paluuvuoro Vallisaaresta kauppatorille klo 19:50. JT-linen edestakainen vesibussimatka 8€ (ei sisälly esityslipun hintaan).

Vallisaari on aivan Helsingin edustalla sijaitseva saari, joka on pitkän hiljaiselon jälkeen avattu yleisölle keväällä 2016. Vallisaari on monipuolinen paikka luonnon, hienojen maisemien ja historiansa ansiosta. Esitys toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen kanssa.