Saaren halkeamia

Saaren halkeamia on vaellusmuotoinen musiikki- ja tanssiteos Helsingin Vallisaaressa. Esitys on yhteisöllinen matka, jossa luonto, ihminen ja taide kohtaavat toisensa ainutlaatuisessa ympäristössä. Kallion hengitys, tuulessa kieppuvat muistot ja lammen pinnalla kiirivä soitto johdattavat katsojan hiljentymään ja nauttimaan esityselämyksestä. Saari ja sitä ympäröivä meri näyttäytyvät esityksen kautta hetken uudenlaisessa valossa.

Saaren halkeamia on ensi-illassa elokuussa 2018. Viisihenkinen työryhmä koostuu monipuolisista tanssin ja musiikin ammattitaiteilijoista. Tekijät haluavat tarjota katsojalle mahdollisuuden antautua kiireettömälle läsnäololle. Saaren halkeamia on jatkoa ohjaajien aiemmille paikkasidonnaisille teoksille, joita on esitetty mm. Seurasaaressa ja Kolin kansallispuistossa.

Katsojat kulkevat esityksen mukana ulkoilureiteillä hiljaisuudessa. Huomioithan, että maasto on paikoin mäkistä ja kävelyreitin pituus on noin 3 km. Esityksen kesto on 1,5 tuntia. Esitystä suositellaan kaikille, vähintään 7-vuotiaille, yli kieli- ja kulttuurirajojen.

Esitykset Vallisaaressa 23.-26.8.2018 klo 18:00. Myös tilausnäytökset mahdollisia ryhmille.
Säävaraus: kovan sateen tai myrskyn sattuessa esitys perutaan.

Vallisaari on aivan Helsingin edustalla sijaitseva saari, joka on pitkän hiljaiselon jälkeen avattu yleisölle keväällä 2016. Vallisaari on monipuolinen paikka luonnon, hienojen maisemien ja historiansa ansiosta. Esitys toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen kanssa.

Lue Liikekielen arvio.

Yleisön palautetta Saaren halkeamia kesän 2018 esityksistä:

The most memorable event of my first visit to Finland was the dance and music performance of Saaren Halkeamia on the island of Vallisaari in Helsinki. – Susan, Canada

Nautimme esityksestä valtavasti. Tunnelma oli hieno ja musiikki ja koreografia hurmasivat. Esityksen kruunasi se, että saatiin vielä laulaa mukana matkalaulussa. – Katsoja 30v.

Tosi hieno! – Katsoja 13 v.

Esityksessä pääsi lähemmäksi luontoa ja nautti tuulesta, jylhästä kalliosta, vedestä ja metsästä kaikin aistein ja myös tuntein. Musiikki oli hienoa. – Katsoja 25 v.

Saaren halkeamia oli minulle vahva ja yllättävä moniaistillinen kokemus, jonka hienoutta on vaikea pukea sanoiksi. – Katsoja 45 v.

Ajantaju hävisi jännällä tavalla esityksen aikana. Se yllätti ja oli hyvä juttu. Oli mielenkiintoista kokea saari tällaisen esityksen kautta, vaikkei kaikki välttämättä ihan auennutkaan. – Katsoja 15v.

Teki mieli heittää kengät pois ja itsekin liihotella mukana paljain jaloin kallioilla. Olipa hieno matka!
– Katsoja 40v.

Kaunis ja harmoninen esitys! – Katsoja 66v.

Toivon sydämestäni että esitystä jatketaan ensi kesänä niin että mahdollisimman moni ihminen saisi mahdollisuuden käydä kokemassa sen. – Katsoja 55v.

Experiencing Saaren Halkeamia
An event in an abandoned military site—who could expect much from that, I wondered? How wrong I was. A marvelous event unfolded: four lovely sprites/dancers in diaphonous white moving through the forest, on granite, by the water and the abandoned buildings, with sounds and song that that echoed the silence, as did the beat of a drum, a saxaphone, a flute. Each gave voice to the meeting of the human and the natural world. The dancers and musicians wove a tale of reclaimed connection with the natural world, of a communion with our earth that is alive to the wonder of it all. I found this a deeply moving performance that deserves to be experienced by as many people as possible.
– Darrol, Canada