Taidetta luonnossa   

Metsämatka

Metsämatka on elämyksellinen kävelyretki Haltialanmetsän luonnonsuojelualueella. Tanssi, laulu ja musiikki houkuttelevat pysähtymään ja hengähtämään yhdessä metsän kanssa. Mitä puut kertovat? Minne juuret kulkevat? Miltä kostea sammal tuoksuu?

Metsämatka on kokemuksellinen matka, jossa yhteinen hiljainen kävely muodostaa oman koreografiansa ja yleisö pääsee syventymään metsäkokemukseen myös kevyiden läsnäolotuokioiden kautta. Metsämatkan kesto on noin 2h ja kävelyreitin pituus on 3km.

Metsämatka sai ensi-iltansa elokuussa 2020 ja esitykset jatkuivat kesäkuussa 2021 sekä elo-syyskuussa 2021.

Suunnittelu, ohjaus ja toteutus:
Tanssitaiteilija Riikka Siirala ja tanssitaiteilija-käsikirjoittaja Hanna Pihko.
Matkalla mukana muusikot Kaisa Siirala (huilu, saksofoni) ja Charlotta Hagfors (laulu, kantele) vaihtuvina esityspäivinä.

Esityksestä sanottua

“Esitys oli kuin metsäretriitti, jossa esiintyjät sulautuivat lumoavalla tavalla osaksi luontoa kuin metsän olennot.”

“Metsä ja maadoittuminen tekivät hyvää, esitykset ja musiikki veivät välillä ihan omiin maailmoihin, kuin olisi jossain taikametsässä ollut.”

“Teki nykyihmiselle todella hyvää pysähtyä kunnolla ja kuunnella metsän ääniä.”

“Hieno, syvä kokemus”

“I enjoyed everything, absolutely everything!”

“The performance was like a forest retreat where the performers magically united with the nature like creatures of the forest.”

“Metsämatka oli ihana! 100% flow-takuu! Kaikki murheet ja stressit hävisivät kertaheitolla ja tuli ihanan rento ja seesteinen olo kahden tunnin Metsämatkan jälkeen. Sain vastauksia myös mieltä askarruttaviin asioihin retken jälkeen, kun mieli päästi irti.”