Osiris Ensemble   

Pihlajamatka

Pihlajamatka on elämyksellinen taidekävely Pihlajamäen urbaanissa lähiöluonnossa. Teos sisältää kävelyä, esityksellisiä osuuksia sekä ohjattuja läsnäolotuokioita. Pihlajamatkan maisemallisia erityispiirteitä ovat korkeat kalliot ja ensimmäisen maailmansodan aikaiset juoksuhaudat. Teoksessa etsimme rauhoittumisen, pysähtymisen ja läsnäolon mahdollisuuksia moottoritien kohinan ja korkeiden kerrostalojen keskellä. Taiteen – tanssin ja musiikin avulla tuttu lähiluonto näyttäytyy uudenlaisessa valossa.

Pihlajamatkalla on mukana kaksi tanssijaa ja muusikko.

Teoksen ohjauksesta ja koreografiasta vastaavat Hanna Pihko ja Riikka Siirala ja musiikista Charlotta Hagfors ja Kaisa Siirala.

Pihlajamatka kulkee kävelytiellä, poluilla sekä kalliolla. Reitin pituus on noin kilometri, reitti ei ole esteetön. Pihlajamatkan kesto on noin 1,5 h. Säävaraus, kovalla sateella tai myrskyllä esitys siirretään toiseen ajankohtaan. Esitystä suositellaan kaikille yli 7-vuotiaille.

Lähtö Pihlajamäen Hiidenkirnuilta, osoite: Rapakiventie 1. Paikalle pääsee hyvin julkisilla kulkuvälineillä (esim. bussi 70 ja 71).

Lisätiedot ja lippuvaraukset: taidetekoja@gmail.com tai 050 305 4251. Esityksen osallistujamäärä on rajattu. Vapaa pääsy.

Taidetekoja 00710 on OSIRIS Teatterin ja Suomen Kansallisteatterin kulttuurinen aluehanke, joka tuo taidetekoja Pihlajamäen/Pihlajiston alueelle 2022-2024. Taidetekoja on osa Helsingin kaupungin Helsingin mallin hankekokonaisuutta. Taidetekoja 00710 -hankkeen Facebook-sivu

Pihlajamatkan esitykset jatkuvat toukokuussa 2023.