Taidetta luonnossa   

Saaren halkeamia

Saaren halkeamia on vaellusmuotoinen musiikki- ja tanssiteos Helsingin Vallisaaressa. Esitys on yhteisöllinen matka, jossa luonto, ihminen ja taide kohtaavat toisensa ainutlaatuisessa ympäristössä. Kallion hengitys, tuulessa kieppuvat muistot ja lammen pinnalla kiirivä soitto johdattavat katsojan hiljentymään ja nauttimaan esityselämyksestä. Saari ja sitä ympäröivä meri näyttäytyvät esityksen kautta hetken uudenlaisessa valossa.

Saaren halkeamia on ensi-illassa elokuussa 2018. Viisihenkinen työryhmä koostuu monipuolisista tanssin ja musiikin ammattitaiteilijoista. Tekijät haluavat tarjota katsojalle mahdollisuuden antautua kiireettömälle läsnäololle. Saaren halkeamia on jatkoa ohjaajien aiemmille paikkasidonnaisille teoksille, joita on esitetty mm. Seurasaaressa ja Kolin kansallispuistossa.

Katsojat kulkevat esityksen mukana ulkoilureiteillä hiljaisuudessa. Huomioithan, että maasto on paikoin mäkistä ja kävelyreitin pituus on noin 3 km. Esityksen kesto on 1,5 tuntia. Esitystä suositellaan kaikille, vähintään 7-vuotiaille, yli kieli- ja kulttuurirajojen.

Esitykset Vallisaaressa 23.-26.8.2018 klo 18:00.
Säävaraus: kovan sateen tai myrskyn sattuessa esitys perutaan.

Vallisaari on aivan Helsingin edustalla sijaitseva saari, joka on pitkän hiljaiselon jälkeen avattu yleisölle keväällä 2016. Vallisaari on monipuolinen paikka luonnon, hienojen maisemien ja historiansa ansiosta. Esitys toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen kanssa.

Lue Liikekielen arvio.

The most memorable event of my first visit to Finland was the dance and music performance of Saaren Halkeamia on the island of Vallisaari in Helsinki. – Susan, Canada

Nautimme esityksestä valtavasti. Tunnelma oli hieno ja musiikki ja koreografia hurmasivat. Esityksen kruunasi se, että saatiin vielä laulaa mukana matkalaulussa. – Katsoja 30v.

Toivon sydämestäni että esitystä jatketaan ensi kesänä niin että mahdollisimman moni ihminen saisi mahdollisuuden käydä kokemassa sen. – Katsoja 55v.

Esityksessä pääsi lähemmäksi luontoa ja nautti tuulesta, jylhästä kalliosta, vedestä ja metsästä kaikin aistein ja myös tuntein. Musiikki oli hienoa. – Katsoja 25 v.