OSIRIS teatteri ja Kansallisteatteri etsivät yhteistä tuottajaa aluehankkeelle

Kansallisteatteri ja OSIRIS teatteri hakevat tuottajaa 1.3.2022 alkaen kolmivuotiseen kehittämishankkeeseen Pihlajanmäki-Pihlajisto alueelle Helsinkiin.

Työsuhde alkaa 1.3.2022. Työn kesto on 7kk, ja työaika ajoittuu maalis-kesäkuulle sekä elo-marraskuulle 2022. Mikäli hanke saa jatkorahoitusta, jatketaan sopimusta vuosittain 2023-2024. Tuottaja työskentelee yhteisessä kehittämishankkeessa kahdelle työnantajalle. Kansallisteatteri toimii työntekijän virallisena työnantajana.

Tuottaja toimii yhteistyössä teattereiden taiteilijoiden kanssa ja suunnittelee sekä toteuttaa taiteellista toimintaa Pihlajanmäki-Pihlajiston alueella Helsingin mallin hankkeessa.

Työnkuva

Tuottajan työnkuvaan kuuluu lisäksi mm. viestintä (tiedotus ja markkinointi), yhteydenpito sidosryhmiin sekä tilastointi. Vuorovaikutus alueen asukkaiden ja Kansallisteatterin sekä Osiris teatterin eri osastojen kanssa on oleellista.

Tarjoamme:

 • innostavat työyhteisöt ja yhteistyökumppanit
 • mahdollisuuden vaikuttaa omaan työnkuvaan
 • laaja-alaisen näköalapaikan Helsingissä tapahtuvaan kulttuuriseen hanketyöhön yhdessä taiteilijoiden ja alueellisten toimijoiden kanssa
 • työpuhelimen ja tarvittaessa kannettavan tietokoneen sekä työtilan

Edellytämme:

 • hyviä vuorovaikutustaitoja
 • vastuullista otetta sekä oma-aloitteellisuutta
 • erinomaista suomen kielen taitoa
 • taiteellis-tuotannollista osaamista
 • hankehallinnon tuntemusta sekä viestintätaitojen hallintaa

Eduksi luetaan:

 • aiemmat taiteellisen toiminnan tuottamisen taidot
 • englannin taito, samoin muut kielitaidot (esim. venäjä)
 • suositus edeltäviltä työnantajilta

Työaika 37 h / viikko. Palkka 2700 € (100 %) / kk. Työ on mahdollista suorittaa myös ostopalvelusopimuksena. Työaika ajoittuu maalis-kesäkuulle sekä elo-marraskuulle 2022, työn ajoittuminen sovitaan tarkemmin valitun henkilön kanssa.

Noudatamme Teatterialan työehtosopimusta. Koeaika on 4 kk (1.3.-30.6.2022).

Hae meille töihin

Hakemukset pyydämme toimittamaan 31.1.2022 klo 17 mennessä osoitteeseen
wilhelmina.sederholm@kansallisteatteri.fi

Hakemukset käsitellään anonyymisti. Ethän lisää hakemukseen valokuvaa itsestäsi.

Haastattelut järjestetään tiistaina 8. helmikuuta.

Olemme kaksi joustavaa työnantajaa ja pyrimme työnantajana huomioimaan jokaisen työntekijän henkilökohtaiset erityistarpeet.

LISÄTIETOJA ANTAVAT:

Pirjo Virtanen, teatterikuraattori, Suomen Kansallisteatteri.
Soittoajat: pe 21.1. klo 10-13 ja ma 24.1. klo 12-15 / 050 374 22 96

Liisa Isotalo, teatterinjohtaja OSIRIS teatteri.
Soittoajat: ke 19.1 klo 10-13 sekä ke 26.1. klo 15-18 / 0400 417474

 

TOIMIJOIDEN ESITTELY PÄHKINÄNKUORESSA

OSIRIS teatteri on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka esiintyy valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti. Sen esityksissä yhdistyvät teatteri, tanssi, kuvataide ja musiikki. Taiteellisten esitysten teemoina ovat: luonto ja ihminen, eri kulttuurien kohtaamiset sekä eri ikäpolvet yhdessä. OSIRIS teatterin toimijoilla (kuten Loiske Ensemble) on myös soveltavan taiteen toimintaa. Teatteri toimii laitosteattereiden jättämällä katvealueella. Sillä ei ole omaa esitystilaa.

Kansallisteatteri on vuonna 1872 perustettu vanhin suomenkielinen teatteri. Se on taiteellinen teatteri, jonka toimintaa ohjaavia arvoja ovat taiteellisuus, keskustelevuus ja tasa-arvoisuus. Esitystoiminnan lisäksi Kiertuenäyttämö ja Yleisötyön aluetaidetoiminta ovat vakiintuneita teatterin toimintamuotoja. Kansallisteatterissa työskentelee liki 170 vakituista työntekijää. Pääjohtajana toimii taiteen maisteri, ohjaaja Mika Myllyaho.

Helsingin mallin tavoitteena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa. Kulttuuri halutaan tuoda kaikkien helsinkiläisten arjen ulottuville. Mallin hankkeissa on tavoitteena vahvistaa kaupunginosien yhteisöllisyyttä ja myönteistä profiloitumista sekä asukkaiden kulttuurista osallisuutta.