Osiris Ensemble

Osiris Ensemble on rohkea ja nykyaikainen teatteri, joka purkaa taiteen keinoin ihmisten välisiä ennakkoasenteita ja luo yhdessä kauniimpaa tulevaisuutta. Tuomme esille tarinoita, jotka ovat ajankohtaisia ja meistä tärkeitä. Tuotamme esityksiä usealla eri kielellä ja luomme kohtaamisia eri ikäisten ja eri taustoista tulevien ihmisten välille. Olemmehan  osa monikulttuurista maailmaa.

Teosten tarinat kumpuavat aidoista kohtaamisista ja oikeasta elämästä. Leikkisyys ja vuorovaikutus ovat esitysten rakennuspalikoita, samoin kuin vaikuttava livemusiikki ja monipuoliset keinot tarinankerronnassa. Huumorin pilkettä unohtamatta käsittelemme erilaisia teemoja, kuten kulttuurieroja ja maahanmuuttoa sekä meitä kaikkia ihmisiä yhdistäviä asioita kuten ystävyyttä, kiintymystä, rakkautta sekä ihmistä osana luontoa.

Osiris Ensemble on valloittanut yli 20 vuoden aikana yleisönsä ulkomailla: Intiassa, Saksassa ja Tanskassa sekä esityksillään eri puolilla Suomea taidemuseoissa, kulttuuritaloissa, teattereissa ja jopa koululuokissa.

 

Ohjelmisto

Referenssit

“Kirjeitä Mosulista on teatteriteko, joka sai minut ajattelemaan kuinka yhteinen maailmamme on. Esityksen maailmanmusiikki, vieraskielinen replikointi ja kulttuurien rinnakkaiselo tarinassa herättivät minussa toivoa. Kiitos koko työryhmällä. Suosittelen voimakkaasti.” Erja Salo

Matkalla kotiin esityksessä oli ihana tunnelma, yhteinen laulu lopussa sai aikaan isoja tunteita. Intiimi tunnelma teki näytelmästä henkilökohtaisen ja todentuntuisen. Näytelmä oli pysäyttävä ja sai miettimään asioita. Kiitos!!”

“Se, mikä on uutisissa teksteinä ja kuvina, videoinakin, tuli meitä ja tunteitamme lähelle vilpittömällä tavalla. Näyttelijät olivat hyviä ja paikoin esitys järkytti, mutta ei liikaa. Tapa, jolla ohjaaja alussa houkutteli yleisöä mukaan oli taitava. Pienellä osallistumisella tuntui siltä, että teki jotakin yhteisen kokemuksen eteen – suorastaan odotin Suomeen pääsyä ja lintujen laulua.” 

Matkalla kotiin on kaunis, vaikuttava ja erittäin tärkeä esitys. Se osuu mielestäni tavoitteessaan ja sisällössään suoraan taiteentekemisen ytimeen, joka mielestäni tiivistyy  haluksi tehdä vaikutus ihmisen maailmankatsomukseen, tehdä muutosta, saada näkemään avarammin. – – Rakkaus voittaa aina – sanoma, jonka allekirjoitan syvältä sydämestäni.”

“– Odotan näkeväni lisää teatteriesityksiä koulussa tältä teatterilta.”