Ajankohtaista

Uutisia 15.8.2020
Osallistu Metsämatkalle Osiris Ensemblen kanssa!

Elokuun lopussa käynnistyvät elämykselliset kävelyretket pääkaupunkiseudun lähiluonnossa. Tanssi, laulu ja musiikki houkuttelevat osallistujia pysähtymään ja hengähtämään yhdessä metsän kanssa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä!

Uutisia 1.6.2020
Vauvojen ja vanhusten yhteinen taide-elämys tuo merkittävän kokemuksen kaikille osallistujille

Korona-kevään aikana OSIRIS teatterissa on panostettu tutkimukseen. Toukokuussa ilmestyi Loiske Ensemblen taiteellisen johtajan Riikka Siiralan tutkielma vauvojen ja vanhusten yhteisistä taidekokemuksista hoivayhteisöissä. Tutkielma tuo näkökulmia ikäpolvien kohtaamiseen taide-esityksessä. Tutkielmassa käy ilmi, että vauvojen ja vanhusten yhteinen BabyTango-tanssiesitys hoivayhteisöissä toi osallistujilleen iloa, merkityksellisiä kohtaamisia ja yhteisyyden kokemuksen. Siiralan tutkielma on YAMK-opinnäytetyö Turun Ammattikorkeakoulun Taiteen uudet kontekstit -koulutuksesta.
Lue uutinen Tanssin tiedotuskeskuksen sivuilta
Lue koko tutkielma täältä
Lue Riikka Siiralan haastattelu täältä

Uutisia 15.5.2020.
OSIRIS teatterin tilastot vuodelta 2019

Loiske Ensemble esiintyi vuonna 2019 BabyTango-, BabySauna– ja Metsä-esityksellä sekä esityksellisellä Joulusauna-työpajalla kulttuurikeskuksissa, hoivayhteisöissä, kirjastoissa, asukastaloilla sekä festivaaleilla yhteensä 34:llä esityskerralla. Katsojia oli kaikissa esityksissä yhteensä 1422 henkilöä. Kansainvälisiä festivaaliesiintymisiä oli BabySauna-esityksellä Nordic Music Day -festivaaleilla Norjassa.
Osiris Ensemblen toiminta keskittyi 2019 monikulttuurisen Naisen Peili projektin valmisteluun ja suunnitteluun sekä rahoituksen hankintaan.

Uutisia 1.5.2020
OSIRIS teatteri suojelee suomalaista ikimetsää esitystoiminnallaan

Loiske Ensemblen Metsä-esityksellä on suojeltu suomalaista ikimetsää tähän mennessä yhteensä 800 m2 verran! Lahjoitamme jokaisesta Metsä-esityksestä Luonnonperintösäätiön ikimetsän suojeluun. Vuodessa esityksiä on kertynyt 20 ja jokaisesta esityksestä lahjoitamme esitysteltan pinta-alan verran (40m2) ikimetsien suojeluun.