Ajankohtaista

Uutisia 1.6.2020
Vauvojen ja vanhusten yhteinen taide-elämys tuo merkittävän kokemuksen kaikille osallistujille

Korona-kevään aikana OSIRIS teatterissa on panostettu tutkimukseen. Toukokuussa ilmestyi Loiske Ensemblen taiteellisen johtajan Riikka Siiralan tutkielma vauvojen ja vanhusten yhteisistä taidekokemuksista hoivayhteisöissä. Tutkielma tuo näkökulmia ikäpolvien kohtaamiseen taide-esityksessä. Tutkielmassa käy ilmi, että vauvojen ja vanhusten yhteinen BabyTango-tanssiesitys hoivayhteisöissä toi osallistujilleen iloa, merkityksellisiä kohtaamisia ja yhteisyyden kokemuksen. Siiralan tutkielma on YAMK-opinnäytetyö Turun Ammattikorkeakoulun Taiteen uudet kontekstit -koulutuksesta.
Lue uutinen Tanssin tiedotuskeskuksen sivuilta
Lue koko tutkielma täältä
Lue Riikka Siiralan haastattelu täältä

Uutisia 15.5.2020.
OSIRIS teatterin tilastot vuodelta 2019

Loiske Ensemble esiintyi vuonna 2019 BabyTango-, BabySauna– ja Metsä-esityksellä sekä esityksellisellä Joulusauna-työpajalla kulttuurikeskuksissa, hoivayhteisöissä, kirjastoissa, asukastaloilla sekä festivaaleilla yhteensä 34:llä esityskerralla. Katsojia oli kaikissa esityksissä yhteensä yhteensä 1422 henkilöä. Kansainvälisiä festivaaliesiintymisiä oli BabySauna-esityksellä Nordic Music Day -festivaaleilla Norjassa.
Osiris Ensemblen toiminta keskittyi 2019 monikulttuurisen Naisen Peili projektin valmisteluun ja suunnitteluun sekä rahoituksen hankintaan.

Uutisia 1.5.2020
OSIRIS teatteri suojelee suomalaista ikimetsää esitystoiminnallaan

Loiske Ensemblen Metsä-esityksellä on suojeltu suomalaista ikimetsää tähän mennessä yhteensä 800 m2 verran! Lahjoitamme jokaisesta Metsä-esityksestä Luonnonperintösäätiön ikimetsän suojeluun. Vuodessa esityksiä on kertynyt 20 ja jokaisesta esityksestä lahjoitamme esitysteltan pinta-alan verran (40m2) ikimetsien suojeluun.