Ajankohtaista

Uutisia 10.9.2021

OSIRIS teatterin Loiske Ensemblen pilottihanke Vahva ja hellä – ikä ja yhteys käynnistyy syyskuussa Vahva ja hellä -esityksillä Pohjois-Karjalassa! Hanke toteutetaan kolmivaiheisena kohtaamisena musiikin, tanssin ja yhdessäolon merkeissä. Tavoitteena on ikäihmisten hyvinvoinnin edistäminen ja eri ikäpolvien kohtaaminen taiteen keinoin. Vahva ja hellä -esitykset ja työpajat käynnistyvät syksyllä 2021 Pohjois-Karjalassa ja jatkuvat keväällä 2022 Etelä-Satakunnassa. Ikä ja yhteys -hankkeen kohderyhmänä ovat kotona asuvat seniorit, kotihoidon piirissä olevat ikäihmiset, hoivakotien asukkaat ja hoitohenkilökunta sekä alueen vauvaperheet.

Vahva ja hellä – ikä ja yhteys on mukana Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -kehittämishankkeessa yhtenä toteuttajana. Hanketta tukee Taiteen edistämiskeskus ja rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Lue lisää ja katso Vahva ja hellä -esittelyvideo TÄÄLTÄ

Uutisia 18.8.2021

Vahva ja hellä tuo ikäihmiset ja vauvaperheet yhteisen esityskokemuksen äärelle. Katso vasta ilmestynyt esittelyvideomme!

Lue lisää esityksestä TÄÄLTÄ

Uutisia 16.6.2021

Metsämatkan esityksen jatkuvat elo-syyskuussa 2021 ja ilmoittautuminen on alkanut. Katso uudet esityspäivät TÄÄLTÄ

Katso esityksen uusi videotraileri!

Uutisia 25.5.2021

Ilolla ilmoitamme, että KESÄN 2021 esityskausi pääsee käyntiin heti kesäkuun alusta! Aluehallintovirasto on linjannut, että kesäkuussa Helsingissä voi pitää ulkotapahtumia 50 hlölle. Tervetuloa ulkona tapahtuvaan koronaturvalliseen esitykseemme Metsämatka, joka vie sinut nauttimaan luonnon rauhasta, kävelystä ja esittävästä taiteesta yhtäaikaa!

Metsämatkalle pääset osallistumaan Haltialan metsän luonnonsuojelualueella Paloheinässä 1.6. – 20.6. sekä elo-syyskuussa 2021.

Uutisia 20.5.2021

KESÄKAUDEN 2021 esitystoimintamme odottaa koronarajoitusten purkua.

Ohjelmistossa on Metsämatka Haltialan metsän luonnonsuojelualueella Paloheinässä 1.6. – 20.6. sekä elo-syyskuussa 2021. Esityspäivät vahvistuvat, kun kesän kokoontumisrajoitukset selviävät. Metsämatkan voi tilata myös yksityisnäytöksenä esimerkiksi työporukan hyvinvointipäiväksi. Kysy lisätietoja!

Vahva ja hellä -teosta voi tilata esiintymään esimerkiksi hoivayhteisöihin ikäihmisille, kulttuuritaloille tai pihajuhliin eri ikäpolvia yhdistäväksi kokemukseksi. Esityksestä ovat nauttineet niin vauvaperheet kuin eläkeläiset – ja kaikenikäiset siltä väliltä!

Uutisia 27.1.2021
KEVÄÄN 2021 ohjelmaa

Kevätkausi 2021 tuo mukanaan piilossa olevien naisten tarinoita, metsämatkoja sekä elämyksiä vauvoille ja vanhuksille!

Toisista kulttuureista tulleiden naisten voimallisia tarinoita käsittelevä Naisen Peili saa ensimmäiset work in process –esityksensä KokoTeatterissa maaliskuussa. Jatkamme myös vanhuksille ja vauvaperheille suunnatun Vahva ja hellä -teoksen esityksiä koronan sallimissa rajoituksissa.

Toukokuussa käynnistyvät elämykselliset Metsämatkat Paloheinän uudella luonnonsuojelualueelle. Tanssi, laulu ja musiikki houkuttelevat pysähtymään ja hengähtämään yhdessä metsän kanssa.

Varaa lippusi ja tule nauttimaan kevään vehreydestä kanssamme!


Uutisia 21.12.2020 / Joululahjaliput

Osta ennakkoon lippuja Osiriksen kevään 2021 esityksiin! Joululahja-tarjous on voimassa 4.1.2021 asti (tarjous koskee normaalihintaisia lippuja).
Naisen Peili ja Metsämatka liput 20 €
Vahva ja hellä 12 €  

Naisen Peili KokoTeatterissa 16. ja 17.3.2021 klo 19 work in process -muotoinen esittely
Liput: 29,5e / 25,5e / 19e 

Vahva ja hellä KokoTeatterissa 2.5.2021 klo 15 ja 4.5.2021 klo 13
Liput: 15e vauva + aikuinen, 15e aikuinen, 10e eläkeläinen / lapsi 

Metsämatka Paloheinän metsässä toukokuussa, välillä 15. – 30.5.2021
Liput 25e / 15e


Joululahjalippujen varaukset osiristeatteri@gmail.com tai 0400417474.
OSIRIS teatteri toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa!

Uutisia 24.10.2020
Naisen Peili -hanke on käynnistynyt taiteilijoiden koulutuksella ja päähenkilöiden haastatteluilla.

Naisen Peilissä eri alojen ammattitaiteilijat valmistavat oman taiteenalansa luomisprosessin kautta muotokuvia yhteiskunnan katveessa elävistä, eri kulttuureissa kasvaneista naisista.

Työskentely on alkanut taiteilijoiden valmentautumisella ja koulutuksella elokuussa 2020. Syksyllä 2020 taiteilijat kohtaavat päähenkilönsä, ja nauhoitettujen haastatteluiden pohjalta valmistuu neljä 15 minuutin audio-ohjelmaa yhteistyössä Yleisradion dokumenttiosaston kanssa. 

Lue lisää Naisen Peilistä

Uutisia 23.10.2020
OSIRIS teatterin taiteelliselta johtajalta ilmestyi esikoiskirja

Teatteriohjaaja ja teatterinjohtaja Liisa Isotalo julkaisi esikoisteoksensa “Jostakin olen tullut”. Kirja herättää ajatuksia adoptiosta, sijaisuudesta, syyllisyydestä, häpeästä, hylkäämisestä, toivosta, osaansa sopeutumisesta, nähdyksi tulemisen tarpeesta sekä rakkaudesta. Kirja kertoo koskettavan tarinan adoptoidusta tyttärestä ja hänen kahdesta äidistään.

Kuva: Ahmed Alalousi
Lue lisää teoksesta kustantaja Basam Booksin sivuilta

Uutisia 23.10.2020
Vahva ja hellä-esitys sai ensi-iltansa ja on valmis tilattavaksi

Loiske Ensemblen Vahva ja hellä -esitys sai ensi-iltansa 25.8.2020 Hoiva Viikin pihanurmella ja kiersi elo-syyskuussa esiintymässä 6 esityksellä Helsingin Seniorisäätiön yksiköissä sekä Vantaan Pyhän Laurin kirkon puistossa. Esitys on suunnattu eri ikäpolville yhdessä, mutta sitä voidaan esittää myös pelkästään esimerkiksi senioriyleisöille hoivayhteisöissä. Esitys syntyi korona-ajan keskelle ja sitä on mahdollista esittää ulkona tai sisällä tilanteen mukaan turvavälein. Esitystä voi tilata esimerkiksi palvelutalojen, hoivayhteisöjen, kulttuuritalojen tai seurakuntien pihoille, puistoihin, sisätiloihin tai yksityistilaisuuksiin.

Vahva ja hellä -esityssivulle

Uutisia 15.8.2020
Osallistu Metsämatkalle Osiris Ensemblen kanssa!

Elokuun lopussa käynnistyvät elämykselliset kävelyretket pääkaupunkiseudun lähiluonnossa. Tanssi, laulu ja musiikki houkuttelevat osallistujia pysähtymään ja hengähtämään yhdessä metsän kanssa.

Metsämatka on myös tilattavissa esimerkiksi työyhteisöjen hyvinvointipäiville kevät-kesäkaudelle 2021.

Lue lisää täältä!

Uutisia 1.6.2020
Vauvojen ja vanhusten yhteinen taide-elämys tuo merkittävän kokemuksen kaikille osallistujille

Korona-kevään aikana OSIRIS teatterissa on panostettu tutkimukseen. Toukokuussa ilmestyi Loiske Ensemblen taiteellisen johtajan Riikka Siiralan tutkielma vauvojen ja vanhusten yhteisistä taidekokemuksista hoivayhteisöissä. Tutkielma tuo näkökulmia ikäpolvien kohtaamiseen taide-esityksessä. Tutkielmassa käy ilmi, että vauvojen ja vanhusten yhteinen BabyTango-tanssiesitys hoivayhteisöissä toi osallistujilleen iloa, merkityksellisiä kohtaamisia ja yhteisyyden kokemuksen. Siiralan tutkielma on YAMK-opinnäytetyö Turun Ammattikorkeakoulun Taiteen uudet kontekstit -koulutuksesta.
Lue uutinen Tanssin tiedotuskeskuksen sivuilta
Lue koko tutkielma täältä
Lue Riikka Siiralan haastattelu täältä

Uutisia 15.5.2020.
OSIRIS teatterin tilastot vuodelta 2019

Loiske Ensemble esiintyi vuonna 2019 BabyTango-, BabySauna– ja Metsä-esityksellä sekä esityksellisellä Joulusauna-työpajalla kulttuurikeskuksissa, hoivayhteisöissä, kirjastoissa, asukastaloilla sekä festivaaleilla yhteensä 34:llä esityskerralla. Katsojia oli kaikissa esityksissä yhteensä 1422 henkilöä. Kansainvälisiä festivaaliesiintymisiä oli BabySauna-esityksellä Nordic Music Day -festivaaleilla Norjassa.
Osiris Ensemblen toiminta keskittyi 2019 monikulttuurisen Naisen Peili projektin valmisteluun ja suunnitteluun sekä rahoituksen hankintaan.

Uutisia 1.5.2020
OSIRIS teatteri suojelee suomalaista ikimetsää esitystoiminnallaan

Loiske Ensemblen Metsä-esityksellä on suojeltu suomalaista ikimetsää tähän mennessä yhteensä 800 m2 verran! Lahjoitamme jokaisesta Metsä-esityksestä Luonnonperintösäätiön ikimetsän suojeluun. Vuodessa esityksiä on kertynyt 20 ja jokaisesta esityksestä lahjoitamme esitysteltan pinta-alan verran (40m2) ikimetsien suojeluun.