Ajankohtaista

Uutisia 24.10.2020
Naisen Peili -hanke on käynnistynyt taiteilijoiden koulutuksella ja päähenkilöiden haastatteluilla.

Naisen Peilissä eri alojen ammattitaiteilijat valmistavat oman taiteenalansa luomisprosessin kautta muotokuvia yhteiskunnan katveessa elävistä, eri kulttuureissa kasvaneista naisista.

Työskentely on alkanut taiteilijoiden valmentautumisella ja koulutuksella elokuussa 2020. Syksyllä 2020 taiteilijat kohtaavat päähenkilönsä, ja nauhoitettujen haastatteluiden pohjalta valmistuu neljä 15 minuutin audio-ohjelmaa yhteistyössä Yleisradion dokumenttiosaston kanssa. 

Lue lisää Naisen Peilistä

Uutisia 23.10.2020
OSIRIS teatterin taiteelliselta johtajalta ilmestyi esikoiskirja

Teatteriohjaaja ja teatterinjohtaja Liisa Isotalo julkaisi esikoisteoksensa “Jostakin olen tullut”. Kirja herättää ajatuksia adoptiosta, sijaisuudesta, syyllisyydestä, häpeästä, hylkäämisestä, toivosta, osaansa sopeutumisesta, nähdyksi tulemisen tarpeesta sekä rakkaudesta. Kirja kertoo koskettavan tarinan adoptoidusta tyttärestä ja hänen kahdesta äidistään.

Kuva: Ahmed Alalousi
Lue lisää teoksesta kustantaja Basam Booksin sivuilta

Uutisia 23.10.2020
Vahva ja hellä-esitys sai ensi-iltansa ja on valmis tilattavaksi

Loiske Ensemblen Vahva ja hellä -esitys sai ensi-iltansa 25.8.2020 Hoiva Viikin pihanurmella ja kiersi elo-syyskuussa esiintymässä 6 esityksellä Helsingin Seniorisäätiön yksiköissä sekä Vantaan Pyhän Laurin kirkon puistossa. Esitys on suunnattu eri ikäpolville yhdessä, mutta sitä voidaan esittää myös pelkästään esimerkiksi senioriyleisöille hoivayhteisöissä. Esitys syntyi korona-ajan keskelle ja sitä on mahdollista esittää ulkona tai sisällä tilanteen mukaan turvavälein. Esitystä voi tilata esimerkiksi palvelutalojen, hoivayhteisöjen, kulttuuritalojen tai seurakuntien pihoille, puistoihin, sisätiloihin tai yksityistilaisuuksiin.

Vahva ja hellä -esityssivulle

Uutisia 15.8.2020
Osallistu Metsämatkalle Osiris Ensemblen kanssa!

Elokuun lopussa käynnistyvät elämykselliset kävelyretket pääkaupunkiseudun lähiluonnossa. Tanssi, laulu ja musiikki houkuttelevat osallistujia pysähtymään ja hengähtämään yhdessä metsän kanssa.

Metsämatka on myös tilattavissa esimerkiksi työyhteisöjen hyvinvointipäiville kevät-kesäkaudelle 2021.

Lue lisää täältä!

Uutisia 1.6.2020
Vauvojen ja vanhusten yhteinen taide-elämys tuo merkittävän kokemuksen kaikille osallistujille

Korona-kevään aikana OSIRIS teatterissa on panostettu tutkimukseen. Toukokuussa ilmestyi Loiske Ensemblen taiteellisen johtajan Riikka Siiralan tutkielma vauvojen ja vanhusten yhteisistä taidekokemuksista hoivayhteisöissä. Tutkielma tuo näkökulmia ikäpolvien kohtaamiseen taide-esityksessä. Tutkielmassa käy ilmi, että vauvojen ja vanhusten yhteinen BabyTango-tanssiesitys hoivayhteisöissä toi osallistujilleen iloa, merkityksellisiä kohtaamisia ja yhteisyyden kokemuksen. Siiralan tutkielma on YAMK-opinnäytetyö Turun Ammattikorkeakoulun Taiteen uudet kontekstit -koulutuksesta.
Lue uutinen Tanssin tiedotuskeskuksen sivuilta
Lue koko tutkielma täältä
Lue Riikka Siiralan haastattelu täältä

Uutisia 15.5.2020.
OSIRIS teatterin tilastot vuodelta 2019

Loiske Ensemble esiintyi vuonna 2019 BabyTango-, BabySauna– ja Metsä-esityksellä sekä esityksellisellä Joulusauna-työpajalla kulttuurikeskuksissa, hoivayhteisöissä, kirjastoissa, asukastaloilla sekä festivaaleilla yhteensä 34:llä esityskerralla. Katsojia oli kaikissa esityksissä yhteensä 1422 henkilöä. Kansainvälisiä festivaaliesiintymisiä oli BabySauna-esityksellä Nordic Music Day -festivaaleilla Norjassa.
Osiris Ensemblen toiminta keskittyi 2019 monikulttuurisen Naisen Peili projektin valmisteluun ja suunnitteluun sekä rahoituksen hankintaan.

Uutisia 1.5.2020
OSIRIS teatteri suojelee suomalaista ikimetsää esitystoiminnallaan

Loiske Ensemblen Metsä-esityksellä on suojeltu suomalaista ikimetsää tähän mennessä yhteensä 800 m2 verran! Lahjoitamme jokaisesta Metsä-esityksestä Luonnonperintösäätiön ikimetsän suojeluun. Vuodessa esityksiä on kertynyt 20 ja jokaisesta esityksestä lahjoitamme esitysteltan pinta-alan verran (40m2) ikimetsien suojeluun.