OSIRIS teatterin historia alkaa vuodesta 1997. Teatterin perusti teatteriohjaaja Liisa Isotalo, alunperin ISIS teatterin nimellä. Teatteri vaihtoi nimensä OSIRIS teatteriksi vuonna 2015. Loiske Ensemble liittyi OSIRIS teatteriin vuonna 2013. Yhdistymisen myötä teatterin sisälle syntyi kaksi erilaista toimijaa: Osiris Ensemble ja Loiske Ensemble.
ENSIMMÄINEN ESITYKSEMME (1997)
OSIRIS teatterin (entinen ISIS teatteri) ensimmäinen esitys oli teatteriohjaaja Liisa Isotalon luoma konsepti ja ohjaus Luiden viesti – tarina elämän voimasta. Sen ensi-ilta oli Helsingissä Stoassa 22.11.1997.
Työt aloitettiin syksyllä 1996 kutsumalla useiden eri intiaaniheimojen perinteen kantaja ja opettaja (mm. coast salish, blackfoot and hopi) Charles Lawrence vetämään työpajaa. Työpajassa tutkittiin arkaaisen kulttuurin perimätietoa eri kulttuureissa. Luiden viesti työpajassa kohtasivat muusikot, tanssijat ja teatterilaiset eri kulttuureista. He toivat omat tarinansa ja omat perimätietonsa yhteiseen tarinaan. Tarinoita ammennettiin Suomen mustalaiskulttuurista, Pohjois-Amerikan alkuperäiskulttuurista, haitilaisesta perinteestä, Suomen karjalaisesta kulttuuriperinteestä sekä senegalilaista alkuperäiskulttuurista.
Esiintyjinä olivat mm. Eija Ahvo, Elie Noel, Sanna Valvanne, Mousse Gueye Ndiaye, Mammu Rankanen, Arvidi Baltzar, Riikka Siirala ja Liisa Isotalo.
Kuvassa: Elie Noel ja Sanna Valvanne
Perustamisen aikaisista työpajoista lähtien OSIRIS teatteri on tutkinut esitystoiminnassaan alkuperäiskansojen kulttuurin merkitystä nykyihmiselle (mm. Legend of Birth 2009 – 2011, Synty 2008, Tyttö nimeltä Tsunamika 2011 ja Yli tuonen tumman virran 2012).
Osiris teatteri: Hirven Joiku auringonpäästötapahtumat (1998-1999)
Tapahtumat toteutettiin Vantaanjoella Pikkukosken rannalla syyspäivän tasauksen aikaan, auringon laskiessa ja kuun noustessa.
Teatterin kanssa tapahtumaa oli luomassa lähemmäs sata kaupunkilaista Oulunkylän, Käpylän, Kumpulan ja Malmin alueelta sekä Vantaalta: melonta-seura, jooga- ja tanssikouluja, partiolaisia, seurakuntalaisia, tarinankertojia, esiintyjiä, kirjailijoita, laulajia ja tulikansaa. Vuonna 1999 joikasi auringon matkalleen Sanna Kurki-Suonio ja Angelin tytöt.
Ohjaus Liisa Isotalo.
Osiris teatteri: Legend of Birth (2008-2010)
Legend of Birth ammentaa kalevalaisen taruston synty-runoudesta ja maailmansynty-tarinasta. Projekti oli poikkitaiteellinen kolmivuotinen yhteistyöprojekti suomalaisten ammattitaiteilijoiden ja intialaisen kansainvälisen Auroville-taiteilijayhteisön kesken. Projekti perustui kansantarustojen syntymyyttien tutkimiseen.
Vaikka syntymyyttejä on erilaisia, kansoja ympäri maailmaa yhdistää halu ymmärtää mistä olemme saaneet alkumme. Jos meillä kaikilla on samankaltaisia näkemyksiä maailman synnystä, mikä onkaan näkemyksemme maailman lopusta?
Ohjaus Liisa Isotalo.
Osiris teatteri: Synty – tarina maailmankaikkeuden synnystä (2008)
Synty – tarina maailmankaikkeuden synnystä oli Suomalaisen kansantaruston syntymyytteihin perustuva tanssiteatteriesitys.
Ensi-ilta 23.11.2008 Mediakeskus Lume, Helsinki. Ohjaus Liisa Isotalo, musiikki Juha Kujanpää. Esiintyjinä tanssijat Mammu Rankanen, Sampo Kerola ja Riikka Siirala, muusikot Juha Kujanpää, Kaisa Siirala ja Suvi Isotalo sekä näyttelijä Tarja Keinänen.
Katso traileri tästä.
Osiris teatteri: Tsunamika – tyttö joka etsi aurinkoa (2008-2010)
Koko perheen musiikkinäytelmä sai alkunsa Aasian tuhoisasta tsunamiaallosta. Näytelmä kertoo meren pohjassa elävästä tytöstä, joka selviytyy tsunami-aallon ja auringon avulla tuhoutuneelle rannalle. Näytelmän dramatisoi teatterinjohtaja Liisa Isotalo intialaisen kertomuksen pohjalta. Tsunamika- tarina rakkaudesta ja ystävyydestä valmistettiin ensin arkaaisella Kantelettaresta tutulla suomenkielellä, esiintyjinä Susanna Haavisto ja Suvi Isotalo. Kun esitys kutsuttiin vierailulle Intiaan, siitä muokattiin englanninkielinen versio, jonka esittivät Soili Perkiö ja Anne Naukkarinen. Intian Aurovillessä teokseen liitettiin mukaan tamilinkielinen näyttelijä Partha Krishnan. Teosta esitettiin Intiassa sadoille intialaisille lapsille ja aikuisille englannin-tamilinkielisenä tanssi-laulunäytelmänä.
Vuonna 2015 Lähi-Idästä saapuneen pakolaisaallon saavuttua Suomeen näytelmää muokattiin jälleen. Esitys haluttiin muokata ymmärrettäväksi myös arabiankielisille lapsiperheille. Omar Albajare tuli mukaan Tsunamikan ensembleen.
Tsunamika, koko perheen näytelmä, on tavoittanut esityksillään n. 4000 nuorta katsojaa. Tsunamikasta tuli myös tekijöilleen rakas teos, sellainen, joka aika ajoin nousee toivelistalle.
Ohjaus dramaturgia ja ohjaus Liisa Isotalo, musiikki Suvi Isotalo, lavastus Sampo Pyhälä.
Osiris Ensemble: Synty cd-levy (2011)
ISIS Trio julkaisi Synty-levyn syyskuussa 2011. Sen musiikki on Juha Kujanpään sävellyksiä ISIS teatterin samannimiseen näyttämöteokseen sekä Intian Aurovillessä pidettyyn konserttiin. Levyllä esiintyvät Juha Kujanpää, Suvi Isotalo, Kaisa Siirala ja Riikka Siirala.
Osiris teatteri: HS. (2012)
Tanssinäytelmä, monitaiteinen kollaasi kuvataiteilija Helene Schjerfbeckin taiteesta ja elämästä
HS. on kunnianosoitus Helene Schjerfbeckin taiteelle ja elämälle. Tanssinäytelmä tuotettiin Schjerfbeckin syntymän 150. juhlavuoden kunniaksi. Esityksen toteutti kansainvälinen monitaiteinen työryhmä Liisa Isotalon idean pohjalta. Ensiesitys toteutettiin Ateneum-salissa yhteistyössä Ateneumin taidemuseon kanssa. Esitys yhdisti useita eri taidelajeja: valo- ja videotaidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria.
HS. tanssiteatteriesitys on vieraillut mm. Tammisaaressa, Serlachius-museossa, Frankfurtissa Saksassa ja Aarhusissa, Tanskassa 2012-2015.
Ohjaus, konsepti ja käsikirjoitus Liisa Isotalo. Koreografia Leena Gustavson, Riikka Siirala ja Jyrki Haapala. Musiikki Hartmut von Lieres (Saksa), puvut Chiara Pelizzer (Italia), lavastus Marta Cicionesi (Ruotsi), valosuunnittelu Ilkka Häikiö (Ruotsi), videot Eglé Eigirdaité (Liettua), äänisuunnittelu Sinikka Isoniemi (Suomi). Esiintyjinä Leena Gustavson/Tiina Jalkanen, Jyrki Haapala ja Riikka Siirala.
Kuvat: Yehia Eweis
Osiris teatteri: Yli tuonen tumman virran (2012)
Yli tuonen tumman virran on tanssiteos elämän ja kuoleman myyttisestä rajasta. Teos johdattaa katsojat ritualistiselle matkalle arjen retriittiin. Elämyksellisessä esityksessä yhdistyvät mystiikka, elämän ja kuoleman karu kauneus, muodonmuutokset sekä voimakkaan virtaava liike. Tanssiin kietoutuu monipuolinen ja elävä äänimaailma.
Teoksen ääni- ja liikemateriaali ammentaa voimansa suomalaisesta kansanperinteestä, joka suodattuu nykymaailman kuolemankulttuurin läpi.
Ohjaus Hanna Pihko ja Riikka Siirala, musiikki Charlotta Hagfors, valosuunnittelu Kari Kola. Esiintyjinä Noora Nenonen, Charlotta Hagfors, Hanna Pihko ja Riikka Siirala.
Kuva: Matti Immonen
OSIRIS ja Loiske yhdistyvät (2013)
Loiske Ensemble liittyi OSIRIS teatteriin. Syntyi Osiris Ensemble ja Loiske Ensemble: kaksi erilaista toimijaa, jotka jakavat samanlaiset arvot ja yhteisen vision maailmasta. Ensemblet jakavat yhteisen hallinnon. Osiris Ensemble tuottaa taideteoksia monikulttuuriselle ja monikieliselle yleisölle. Loiske Ensemble tuottaa taide-elämyksiä ja esityksiä lapsille, vauvoille, perheille ja iäkkäille.
Loiske Ensemble:
Zukkapaitupumbula (2013)
Tanssiesitys vauvoille perheineen ilahduttaa kaikenikäisiä katsojia rytmikkäällä tanssillaan ja mukaansatempaavilla melodioillaan. Esityksessä on keskeistä vuorovaikutus yleisön ja esiintyjien välillä, sekä äänen, liikkeen ja musiikin tuottamat aistimukset. Tanssijat ja muusikko tuottavat kaikki esityksen äänet livetilanteessa laulun, soittimien ja kehoäänien kautta.
Esiintyminen ja konsepti Riikka Siirala, Heidi Syrjäkari ja Juha Kujanpää. Musiikki Juha Kujanpää.
Ensi-ilta oli Annantalossa 2013, esitysvierailu Japaniin 2014. Zukkapaitupumbula esitettiin myös yhteisesityksenä vauva- ja vanhusyleisölle palvelutalossa.
Kuvat: Anna-Maija Terävä
Loiske Ensemble:
Kiitolaukkaa kipitikolkkaa (2014)
Kahden cowboyn ja heidän hevosensa osallistava ja absurdi tanssiteatteriesitys 2–6-vuotiaille. Kiitolaukkaa kipitikolkkaa on villin lännen eriskummallisuuksia tarjoava seikkailu, jossa myös yleisö valtaa ratsastaen esiintymislavan.
Esiintyminen ja konsepti Riikka Siirala ja Anna-Maija Terävä, musiikki Juha Kujanpää.
Esitys sai ensi-iltansa Malmitalon juhlaviikoilla syyskuussa 2014 ja kiersi esiintymässä mm. päiväkodeissa Uudellamaalla.
Kuva: Antti Ratinen
ISIS teatterista OSIRIS teatteriksi (2015)
12.5.2015 ISIS teatteri vaihtoi nimensä OSIRIS teatteriksi.
Loiske Ensemble:
BabySauna (2015)
BabySauna on esitys suomalaisesta saunasta. Teos valittiin Lastenkulttuurikeskusten vuoden 2015 pikku-ITU esitysideaksi. BabySauna sopii sanattomuutensa ansiosta erinomaisesti kaikenikäiselle ja monikulttuuriselle yleisölle. BabySauna on Loiske Ensemblen kaikkein esitetyin teos, jonka vauvakatsojat ympäri maailmaa ovat nähneet yli sadalla esityskerralla. Teos kiersi vuoden 2016 pakolaiskriisin aikana vastaanottokeskuksissa Suomessa ja vieraili myös Helsingin Kaupunginteatterissa esityssarjalla.
Ohjaus Antti Larmola, musiikki Suvi Isotalo, esiintyminen ja koreografia Riikka Siirala.
Lue Finnish Dance in Focus lehtijuttu.
Kuva: Dorit Salutskij
Osiris Ensemble: Villit ja vapaat (2016)
Villit ja vapaat on kahden naisen arvaamaton ja hauskan rohkea katuesitys, jossa tanssitaan ämpärit jaloissa, vispilät ja raastinraudat soiden. Esityksessä nähdään irtiottoja arjesta ja naiseuden roolimalleista.
Konsepti ja esiintyminen Hanna Pihko ja Riikka Siirala.
Teosta esitettiin Helsingissä ja Pohjois-Karjalassa, lähinnä torilavoilla ja muissa ulkotiloissa.
Kuva: Markus Mutanen
Loiske Ensemble:
BabyTang0 (2017)
Esitys yhdistää vauvoille tarkoitetun taide-elämyksen sekä vauvojen ja seuralaisten yhteisen tanssihetken. BabyTango on tunnetta, kuuntelua, yhteistä liikkeen virtaa, antautumista, viemistä ja vietäväksi tulemista. Vuorovaikutuksellinen teos käsittelee vauvan ja vanhemman suhdetta.
Esiintyminen Mari Kätkä ja Riikka Siirala, ohjauksellinen apu Antti Larmola.
BabyTango sai ensi-iltansa Hurraa!-festivaaleilla ja vieraili vuoden aikana kulttuuritaloilla ja teattereissa sekä vuosina 2018-2019 hoivakodeissa.
Kuva: Eleonoora Mikkola
Osiris Ensemble: Matkalla kotiin (2017)
Matkalla kotiin on kertomus kahden irakilaisen pakolaisen matkasta Suomeen, pöytäteatterin keinoin.
Teosta esitettiin sen poliittisen arkaluonteisuuden ja esiintyjien turvallisuuden vuoksi aluksi vain olohuoneissa ja lukioissa, samaan aikaan kun Irakin Mosul oli Isis-joukkojen piirittämä. Teos oli silmiä avaava ja se onnistui purkamaan raja-aitoja ja avaamaan keskustelua pakolaisten ja kantasuomalaisten välille. Teos sai erinomaisen ja koskettuneen vastaanoton.
Esiintyjinä ja tarinankertojina olivat Omar ja Omar sekä Mahmood ja Abdulmutaleb. Teoksen musiikista vastasivat Annika Ihalainen, Suvi Isotalo ja Soili Perkiö kukin eri esityksissä.
Ohjaus Liisa Isotalo.
Osiris Ensemble: Saaren halkeamia (2018)
Saaren halkeamia on vaellusmuotoinen musiikki- ja tanssiteos Helsingin Vallisaaressa. Esitys on yhteisöllinen matka, jossa luonto, ihminen ja taide kohtaavat toisensa ainutlaatuisessa ympäristössä. Kallion hengitys, tuulessa kieppuvat muistot ja lammen pinnalla kiirivä soitto johdattavat katsojan hiljentymään ja nauttimaan esityselämyksestä. Saari ja sitä ympäröivä meri näyttäytyvät esityksen kautta hetken uudenlaisessa valossa.
Konsepti ja ohjaus Hanna Pihko ja Riikka Siirala, musiikki Charlotta Hagfors ja Joakim Berghäll. Esiintyjinä Salli Berghäll, Hanna Pihko, Riikka Siirala, Charlotta Hagfors ja Joakim Berghäll.
Kuva: Joakim Berghäll
Osiris Ensemble: Kirjeitä Mosulista (2018)
Tarina suomalaisen Annan, ja irakilaisen pakolaisena Suomeen tulleen Ahmedin kohtaamisesta ja ystävystymisestä. Esitys luo mielenkiintoisia ja todentuntuisia jännitteitä Annan ja Ahmedin erilaisten henkilökohtaisten odotusten ja kulttuuristen väärinymmärrysten myötä. Esityksen ensi-ilta oli Teatteri Avoimissa Ovissa Helsingissä. Esitys nähtiin syyskaudella 2018 myös Oulun Teatterissa ja Kansallisteatterissa keväällä 2019.
Ohjaus Liisa Isotalo, käsikirjoitus Liisa Isotalo ja Omar Albajare. Musiikin sävellys Kaisa Siirala ja Ali Haithem. Esiintyjinä Mira Kivilä, Omar Albajare, Jussi Järvinen, Kaisa Siirala, Ali Haithem.
Kuva: Ahmed Alalousi
Loiske Ensemble:
Metsä (2019)
Metsä on elämyksellinen telttaretki, ylistyslaulu suomalaiselle metsälle, jossa esitystilana on tunnelmallinen kupoliteltta. Tanssin, äänen, käsin kosketeltavien metsän elementtien, varjojen ja valon, tilan ja tuoksujen avulla yleisö kutsutaan vuorovaikutteiselle matkalle ja tuodaan metsän tunnelmat ja tekstuurit eläviksi pienille katsojille. Esitys on suunnattu 0–6-vuotiaille. Metsä sai ensi-iltansa Hurraa!-festivaaleilla 2019.
Ohjaus Antti Larmola, musiikki Suvi Isotalo. Esiintyjinä Riikka Siirala ja Suvi Isotalo.
Metsä-esityksellä on kerätty varoja Luonnonperintösäätiön metsänsuojeluun ja rahoitettu ikimetsän suojelua.
Kuva: Dorit Salutskij
Osiris Ensemble: Metsämatka (2020)
Metsämatka on elämyksellinen kävelyretki Haltialanmetsän luonnonsuojelualueella. Tanssi, laulu ja musiikki houkuttelevat pysähtymään ja hengähtämään yhdessä metsän kanssa. Mitä puut kertovat? Minne juuret kulkevat? Miltä kostea sammal tuoksuu?
Metsämatka on kokemuksellinen matka, jossa yhteinen hiljainen kävely muodostaa oman koreografiansa ja yleisö pääsee syventymään metsäkokemukseen myös kevyiden läsnäolotuokioiden kautta. Metsämatkan kesto on noin 2h ja kävelyreitin pituus on 3km.
Konsepti ja ohjaus Hanna Pihko ja Riikka Siirala, musiikki Kaisa Siirala ja Charlotta Hagfors.
Kuva: Markus Mutanen
Loiske Ensemble:
Vahva ja hellä (2020)
Vahva ja hellä on tanssi- ja musiikkiesitys eri ikäpolville yhdessä. Teos käsittelee tanssin ja musiikin keinoin vahvuuden ja hellyyden, voiman ja haurauden kokemusta läpi elämän ja sen ääripäissä. Esitys on rakennettu sukupolvien välille siten, että siitä voivat nauttia yhtä aikaa niin vauvaperheet kuin vanhukset.
Konsepti ja esiintyminen Riikka Siirala (tanssi ja koreografia) ja Mari Kätkä (musiikki).
Kuva: Ahmed Alalousi
Loiske Ensemble: Vahva ja hellä – ikä ja yhteys 2021
Vahva ja hellä – ikä ja yhteys on pilottihanke, jonka tavoitteena on ikäihmisten hyvinvoinnin edistäminen sekä eri ikäpolvien kohtaaminen taiteen keinoin. Hanke toteutetaan kolmivaiheisena kohtaamisena musiikin, tanssin ja yhdessäolon merkeissä. Vahva ja hellä -esitykset ja työpajat käynnistyivät syksyllä 2021 Pohjois-Karjalassa. Ikä ja yhteys -hankkeen kohderyhmänä ovat kotona asuvat seniorit, kotihoidon piirissä olevat ikäihmiset, hoivakotien asukkaat ja hoitohenkilökunta sekä alueen vauvaperheet. Vahva ja hellä – ikä ja yhteys on mukana Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -kehittämishankkeessa (IKO-hanke) yhtenä toteuttajana.
Esiintyminen ja työpajojen fasilitointi: Riikka Siirala ja Mari Kätkä.
Katso esittelyvideo tästä
Kuva: Ahmed Alalousi
Osiris Ensemble: Naisen Peili audiodokumentti (2021)
Naisen Peili-hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, korona-aikana, taiteilijat loivat päähenkilöistään omaäänisiä audiodokumentteja. Ensimmäinen, kolmen dokumentin audioteos Naisen Peili – muotokuvia Suomeen muuttaneista, lähetettiin YLE Radio 1:llä ja saavutti kymmeniä tuhansia kuulijoita.
Se on myös kuunneltavissa Yle Areenassa TÄÄLTÄ
Teoksen taiteilijat Annan Murtola, Hanna Pihko ja Kaisa Siirala valmistivat audiodokumentit yhteistyössä teatterin taiteellisen johtajan Liisa Isotalon kanssa. Työtä ohjasi dokumentaariseen ääni-ilmaisuun erikoistunut dokumenttiohjaaja, taiteilija-tutkija Katarina Blomqvist.
Kuvassa Tiia Matikaisen teos Nobody
Osiris Ensemble:
Oksana Mariupolin kellarissa audiodokumetti (2022)
Merkintöjä nuoren ukrainalaistytön päiväkirjasta
Dramaturgia ja ohjaus: Liisa Isotalo
Oksana Mariupolin kellarissa kuultiin Yle Radio 1 Tuuli Saksalan Keitaalla – ohjelmassa torstaina 19.5.2022.
Oksana Mariupolin kellarista-sivulle
Kuva: Riikka Siirala
Osiris Ensemble: Naisen Peili – Minun Elämäni
Naisen Peili- hankkeen toisessa vaiheessa valmistettiin pienoisesityksiä.
KEYSE ON NYT PAREMMASSA PAIKASSA
Sävellysmuotokuva, saksofonilla, Kaisa Siirala
Esiintyjä: muusikko Kaisa Siirala
RAJAA JA RAKKAUS
Kuvallinen ja laulullinen muotokuva, Anna Murtola ja Lasse Turunen
Esiintyjä: laulaja Anna Murtola, videoteos: Ahmed Alalousi, äänisuunnittelu: Lasse Turunen
MÄNTY
Tanssillinen ja musiikillinen muotokuva, Hanna Pihko ja Kaisa Siirala
Esiintyjät: tanssija Hanna Pihko ja muusikko Kaisa Siirala
Naisen Peili-Minun elämäni sivuille
Kuvat: Ahmed Alalousi
Osiris Ensemble: Pihlajamatka (2022)
Pihlajamatka on elämyksellinen taidekävely Pihlajamäen urbaanissa lähiöluonnossa.Teos sisältää kävelyä, esityksellisiä osuuksia sekä ohjattuja läsnäolotuokioita. Teoksessa etsimme rauhoittumisen, pysähtymisen ja läsnäolon mahdollisuuksia moottoritien kohinan ja korkeiden kerrostalojen keskellä. Taiteen – tanssin ja musiikin avulla tuttu lähiluonto näyttäytyy uudenlaisessa valossa.
Pihlajamatka kulkee kävelytiellä, poluilla sekä kalliolla. Reitin pituus on noin kilometri ja kesto 1,5h.
Teoksen ohjaus ja koreografia: Hanna Pihko ja Riikka Siirala
Musiikki: Charlotta Hagfors ja Kaisa Siirala
Pihlajamatkaa esitettiin kesällä 2022 Pihlajamäessä
Kuvat: Ahmed Alalousi
Osiris Ensemble: Luontolumo
Luontolumo on ohjattu kävelyretki lähiluonnossa. Retkellä tehdään kävelyn lomassa luovuutta, hyvinvointia ja läsnäoloa vahvistavia harjoituksia.
Luontolumo-retkiä vetää Hanna Pihko
Kuva: Riikka Siirala
Osiris Ensemble: Naisen Peili (2022)
Naisen Peili–hankkeen kolmannessa vaiheessa pienesitykset yhdistetään kokonaistaideteokseksi.
Naisen Peili on mosaiikkimainen esitys, jossa taiteilijat peilaavat itseään toisten kielisten ja toisista kulttuureista saapuneiden naisten kanssa.
Teosta esitettiin Malmitalolla lokakuussa 2022.
Kokonaiskonsepti: käsikirjoitus, visuaalinen ilme ja ohjaus: Liisa Isotalo
Esiintyjät: Aija Puurtinen, Anna Murtola, Anastasia Lapsui, Hanna Pihko, Kaisa Siirala, Linda Banzuzi, Nadia Hellsten, Tiia Matikainen ja Vivianne Budsko-Lommi.
Kuva: Ahmed Alalousi
Osiris Ensemble: Vaahteramatka (2023)
Vaahteramatka on esityksellinen seikkailuretki luonnossa. Se on suunnattu eskariryhmille, 1.-2. luokkalaisille sekä 5-8-vuotiaille lapsille vanhempineen. Vaahteramatka on luonnossa kiertävä elämyksellinen esitys, joka herättää lapsen mielikuvituksen ja tuo uudenlaisia näkökulmia lähiluontoon.
Suunnittelu, ohjaus ja toteutus: Hanna Pihko ja Riikka Siirala
Muusiikki: Charlotta Hagfors
Kuva: Ahmed Alalousi
Osiris Ensemble: Korpimatka (2023)
Korpimatka on kävelymuotoinen tanssi- ja musiikkiesitys Kiteen erä- ja riistapolulla. Esityksen lähtökohtana on ihmisen ja luonnon suhde.
Korpimatkassa osallistujat kävelevät polulla esiintyjien johdolla ja seuraavat välillä esityksellisiä osuuksia. Tanssin, musiikin ja hiljentymisen avulla eräpolun metsäluonto näyttäytyy uudenlaisessa valossa ja osallistujat saavat syventää omaa luontosuhdettaan taidekokemuksen kautta.
Suunnittelu, ohjaus ja toteutus: Hanna Pihko ja Riikka Siirala
Muusiikki: Kaisa Siirala
Kuva: Hannu Putkuri
Osiris Ensemble: Minun elämäni, Ukraina! (2024)
Sotaa paenneiden naisten tarinoita
Tarinoita sitkeydestä, pelosta, rohkeudesta, syyllisyydestä ja hyvän elämän etsinnästä. OSIRIS teatterin näyttämöteoksessa kuullaan ukrainalaisten henkilökohtaisia tarinoita Venäjän hyökkäyssodan keskeltä.
Näyttelijät: Anastasiia Redchuck, Ljubov Yankchukevitch sekä Cécile Orblin, Laura Hänninen ja Anna Murtola. Koreografia Vitalii Bodhurskyi. Kuvat ja videot Ahmed Alalousi, äänisuunnittelu Lasse Turunen. Ohjaus Liisa Isotalo.
Minun elämäni, Ukraina! sivulle