Kulttuurien kohtaamiset   

Naisen Peili – Minun elämäni

OSIRIS teatterin Minun Elämäni -esityksissä kuullan koskettavan omaäänisiä tarinoita mm. Marokosta Suomeen muuttaneelta insinööriltä, Somaliasta Suomeen muuttaneelta lastenhoitajalta, jonka poika tapettiin yllättäen Kannelmäen metroasemalla sekä Siperiasta Suomeen muuttaneelta elokuvaohjaajalta. Minun Elämäni -esitykset ovat lyhyitä, musiikillisia muotokuvia Suomeen muuttaneista naisista. Ne olivat osana kiiteltyä Naisen Peili -teatteriesitystä Malmitalolla, jonka ensi-ilta oli lokakuussa 2022.

Videoslideshow Malmitalon Naisen Peili -esityksestä, Ahmed Alalousi 2022:

 

MINUN ELÄMÄNI -PIENOISESITYKSET

Esitykset tilattavissa nyt kaudelle 2023-2024!
(Saat esitteen auki suurempana klikkaamalla)


KEYSE ON NYT PAREMMASSA PAIKASSA

Sävellysmuotokuva, saksofonilla, Kaisa Siirala

Dramaattinen ilta, jolloin äiti menetti 18-vuotiaan poikansa, muuttuu myös säveliksi saksofonisti Kaisa Siiralan käsittelyssä. Saksofonin lisäksi esityksessä kuullaan äidin tarina äänitallenteena.

Esiintyjä: muusikko Kaisa Siirala
Valokuvat: Ahmed Alalousi
Tekninen toteutus: Lasse Turunen

RAJAA JA RAKKAUS

Kuvallinen ja laulullinen muotokuva, Anna Murtola ja Lasse Turunen

Flamencolaulaja Anna Murtola tapasi marokkolaisen Rajaan, joka jakoi hänelle dramaattisen elämäntarinansa. Videoin kuvitetussa esityksessä Murtola kertoo ja laulaa Rajaan tarinan. Ääneen pääsee myös Rajaa itse, äänitallenteena.

Esiintyjä: laulaja Anna Murtola
Videot: Ahmed Alalousi
Tekninen toteutus: Lasse Turunen

MÄNTY

Tanssillinen ja musiikillinen muotokuva, Hanna Pihko ja Kaisa Siirala

Esityksessä Siperiasta kotoisin olevan Anastasian elämän muuntuu tanssin ja musiikin universaalille kielelle: tuokiokuviksi, rituaaleiksi, uneksi. Esityksessä kuullaan ääninauhalta myös Anastasian nenetsinkielistä puhetta.

Esiintyjät: tanssija Hanna Pihko, muusikko Kaisa Siirala, esiintyjä Anastasia Lapsui


Minun Elämäni -esityksiä voi tilata kulttuuritaloille tai teattereihin, koululuokalle, työpaikalle, nuorisotalolle, seurakuntasaliin tai vaikkapa omaan olohuoneeseen. Tilattavissa on myös kuunnelma “Oksana Mariupolin kellarissa” ja siihen liittyvä työpaja.
Kaikkiin esityksiin sisältyy yleisön kanssa keskustelut teosten teemojen herättämien ajatusten ympäriltä; suvaitsevaisuudesta, maahanmuutosta, tasa-arvosta ja anteeksiannosta.

 

Minun Elämäni – esitysten tilaukset ja lisätiedot
liisa@osiristeatteri.fi / 0400417474 / www.osiristeatteri.fi

Lue lisää Naisen Peili-hankkeesta

____________________________

Menneet Minun elämäni -esitykset

Naisen Peili Minun Elämäni

Naisen Peili –hankkeen ensimmäisessä vaiheessa taiteilijat tekivät muualta Suomeen muuttaneista päähenkilöistään audiodokumentteja. Hankkeen toisessa vaiheessa haastattelujen pohjalta valmistetaan pienesityksiä ja taidenäyttely Kanneltalon Galleriaan. Näyttelyssä on esillä kuvanveistäjä Tiia Matikaisen veistoksia ja valokuvaaja Ahmed Alalousin valokuvia.

Näyttely Kanneltalon galleriassa 3.-10.11.2022

Minun elämäni pienesitykset galleriassa ke 2.11.22 klo 17.30 ja to 3.11. klo 13

Minun elämäni näyttely

Näyttelyssä on esillä kuvanveistäjä Tiia Matikaisen veistoksia, valokuvaaja Ahmed Alalousin valokuvia sekä musiikkituottaja Lasse Turusen ääni-installaatiota.