Henkilökunta

Riikka Siirala

OSIRIS teatterin johtaja Riikka Siirala on helsinkiläinen tanssi- ja teatteritaiteilija. Hän on toiminut esittävän taiteen alalla vuodesta 2002 esiintyjänä, koreografina, teatterintekijänä ja tuottajana.

Siirala on perustanut Loiske Ensemblen (2006) ja toiminut sen taiteellisena johtajana, esiintyjänä ja koreografina. Loiske Ensemble tunnetaan pitkäjänteisestä työstään vauvaikäisten katsojien ja pienille lapsille suunnatun tanssitaiteen parissa. Loiske Ensemble liittyi OSIRIS teatteriin vuonna 2013.

Riikka Siirala tunnetaan myös tanssia ja ihmisääntä yhdistävistä esityksistä (mm. Saaren halkeamia 2018, Yli tuonen tumman virran 2012) sekä luontoon sijoittuvista liikkuvista esityksistä (mm. Pihlajamatka 2022, Metsämatka 2020, Saaren halkeamia 2018, Maan unia 2003-2004). Teoksia on yhdistänyt fyysinen ilmaisu, laulu sekä vahva inhimillinen läsnäolo sekä osallistava ja yhteisöllinen tekotapa.

Vuodesta 2023 Siirala on toiminut OSIRIS teatterin johtajana.

“Lähtökohtanani on tehdä taide-esityksiä, jotka koskettavat. Missä kielellä ei ole merkitystä vaan taide-esitys puhuttelee tunteen ja alitajunnan tasolla. Tanssi kommunikaation välineenä on minulle olennaista. Mielestäni taiteen tulisi olla saatavilla kaikille. Taiteen kautta kohtaaminen on merkityksellistä iästä riippumatta.”


Liisa Isotalo

Teatteriohjaaja Liisa Isotalo on ohjannut lukuisia teatteriesityksia Suomen eri teattereille, myös TV:lle, valmistuttuaan ohjaajaksi Suomen Teatterikorkeakoulusta. Hän on toiminut myös teatterinjohtajana sekä teatteriopettajana (mm. Siba, TEAK, TAIK ). Liisa on palkittu sekä työstään johtajana (Kokkolan kaupungin ansiomerkki 1994) että ohjauksistaan (mm. Romeo ja Julia, Shakespeare; Joensuun Kaupunginteatteri 2003). Teatterijohtaja Liisa Isotalolle myönnettiin näyttämötaiteen kultainen ansiomerkki vuonna 2022 tunnustuksena 45 vuoden tuloksellisesta työstään Suomen teatterielämän hyväksi. Liisa Isotalo on OSIRIS teatterin perustajajäsen ja toimi sen teatterinjohtajana vuoteen 2022 saakka.

Raja-aitojen kaataminen eri taiteenalojen väliltä, samoin kuin eri kulttuurien ja eri ikäryhmien väliltä ovat tehneet Isotalon kokonaistaideteoksista ainutlaatuisia, mutta tunnistettavia. Ne ovat useimmiten samanaikaisesti syvän traagisia, oivaltavia ja leikkisiä, puhutellen yhtaikaa eri-ikäisiä katsojia. Hänen kiinnostuksensa elävään ritualistiseen teatteriin ja taiteidenvälisten raja-aitojen kaatamiseen alkoi suomalaisen teatterin shamanististen juurien tutkimisella ja jatkuu yhä.


 

Hanna Pihko

Hanna Pihko on helsinkiläinen tanssitaiteilija, käsikirjoittaja ja energiahoitaja. Hän on tehnyt tanssiteoksia erilaisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin, kuten Kolille, Seurasaareen, Vallisaareen, Pienmäen talomuseoon ja Haltialanmetsän luonnonsuojelualueelle. Näiden lisäksi esityksiä on syntynyt myös galleria- ja teatteritiloihin.

Pihko yhdistää teoksissaan eri ilmaisumuotoja, kuten tanssia, laulua, musiikkia ja tekstiä. Työssään häntä kiinnostaa erityisesti improvisaatio ja kokonaisvaltainen elämyksellisyys. OSIRIS teatterissa Pihkon vastuualuetta ovat erityisesti luontoon sijoittuvat teokset ja työpajat.


Annukka Ketola

Osiris teatterin talouspäällikkönä toimii Annukka Ketola. Annukka Ketolalla (kulttuurituottaja AMK, tradenomi YAMK) on vankka kulttuurialan tuotanto- ja talousosaaminen ja hän on usean vuoden ajan toteuttanut hoivayhteisöille suunnattua taiteen välittäjäpalvelua.


 

Lisäksi teatteri työllistää vuosittain lukuisia eri alan taiteilijoita ja asiantuntijoita. Toimintaa ohjaa teatterin hallitus.