Henkilökunta

Liisa Isotalo

OSIRIS teatterin johtaja Liisa Isotalo on ohjannut lukuisia teatteriesityksia Suomen eri teattereille, myös TV:lle, valmistuttuaan ohjaajaksi Suomen Teatterikorkeakoulusta. Hän on toiminut myös teatterinjohtajana sekä teatteriopettajana (mm. Siba, TEAK, TAIK ). Liisa on palkittu sekä työstään johtajana (Kokkolan kaupungin ansiomerkki 1994) että ohjauksistaan (mm. Romeo ja Julia, Shakespeare; Joensuun Kaupunginteatteri 2003).

Raja-aitojen kaataminen eri taiteenalojen väliltä, samoin kuin eri kulttuurien ja eri ikäryhmien väliltä ovat tehneet Isotalon kokonaistaideteoksista ainutlaatuisia, mutta tunnistettavia. Ne ovat useimmiten samanaikaisesti syvän traagisia, oivaltavia ja leikkisiä, puhutellen yhtaikaa eri-ikäisiä katsojia. Hänen kiinnostuksensa elävään ritualistiseen teatteriin ja taiteidenvälisten raja-aitojen kaatamiseen alkoi suomalaisen teatterin shamanististen juurien tutkimisella ja jatkuu yhä. Liisa Isotalo on OSIRIS teatterin perustajajäsen ja sen taiteellinen johtaja.


Riikka Siirala

Riikka Siirala on helsinkiläinen tanssitaiteilija, koreografi ja teatterintekijä. Siirala tunnetaan pitkäjänteisestä työstään vauvaikäisten katsojien ja pienille lapsille suunnatun tanssitaiteen parissa. Hän toimii perustamansa Loiske Ensemblen taiteellisena johtajana, esiintyjänä ja koreografina.

Riikka Siirala tunnetaan myös tanssia ja ihmisääntä yhdistävistä esityksistä (mm. Saaren halkeamia 2018, Yli tuonen tumman virran 2012) sekä luontoon sijoittuvista liikkuvista esityksistä (mm. Metsämatka 2020, Maan unia 2003-2004, Saaren halkeamia 2018). Teoksia on yhdistänyt fyysinen ilmaisu, laulu sekä vahva inhimillinen läsnäolo sekä osallistava ja yhteisöllinen tekotapa.

“Lähtökohtanani on tehdä taide-esityksiä, jotka koskettavat. Missä kielellä ei ole merkitystä vaan taide-esitys puhuttelee tunteen ja alitajunnan tasolla. Tanssi kommunikaation välineenä on minulle olennaista. Mielestäni taiteen tulisi olla saatavilla kaikille. Taiteen kautta kohtaaminen on merkityksellistä iästä riippumatta.”


Hanna Pihko

Hanna Pihko on helsinkiläinen tanssitaiteilija, käsikirjoittaja ja energiahoitaja. Hän on tehnyt tanssiteoksia erilaisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin, kuten Kolille, Seurasaareen, Vallisaareen, Pienmäen talomuseoon ja Haltialanmetsän luonnonsuojelualueelle. Näiden lisäksi esityksiä on syntynyt myös galleria- ja teatteritiloihin.

Pihko yhdistää teoksissaan eri ilmaisumuotoja, kuten tanssia, laulua, musiikkia ja tekstiä. Työssään häntä kiinnostaa erityisesti improvisaatio ja kokonaisvaltainen elämyksellisyys. OSIRIS teatterissa Pihkon vastuualuetta ovat erityisesti luontoon sijoittuvat teokset ja työpajat.

Osiris teatterin talouspäällikkönä toimii Annukka Ketola ja kirjanpitäjänä Esa Kylmälä. Lisäksi teatteri työllistää vuosittain lukuisia eri alan taiteilijoita ja asiantuntijoita. Toimintaa ohjaa teatterin hallitus.