Eri ikäpolvet yhdessä   Esitykset vauvoille   Loiske Ensemble   

BabyTango

Esitys yhdistää vauvoille tarkoitetun taide-elämyksen sekä vauvojen ja seuralaisten yhteisen tanssihetken. BabyTango on tunnetta, kuuntelua, yhteistä liikkeen virtaa, antautumista, viemistä ja vietäväksi tulemista. Vuorovaikutuksellinen teos käsittelee vauvan ja vanhemman suhdetta. Se on intensiivinen, ihana, hurja, herkkä ja ainutlaatuinen. Se on sanattoman ymmärryksen tila, jossa liikkeet, eleet, tunteet ja äänet kertovat kaiken oleellisen.

Katsojat: esitys on suunnattu 0–1-vuotiaille seuralaisineen. Esitys sopii myös yhteisesitykseksi vauva- ja senioriyleisölle.
Kesto: noin 40 minuuttia.

BabyTango sai ensiesityksensä Hurraa! -lastenteatterifestivaaleilla 2017.

BabyTango on osana Kulttuurin kummilasten toimintaa Helsingissä vuonna 2024! Lue lisää

Lue Hämeen Sanomien arvio.

BabyTangoa esitetään myös hoivayhteisöissä yhdessä vauva- ja vanhusyleisöille. Näissä esityksissä tavoitteena on ikäpolvien välinen kohtaaminen. Hoivayhteisöissä tapahtuvia yhteisesityksiä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus (kiertue 2017) sekä Alli Paasikiven säätiö (kiertue 2018-2019).

Riikka Siiralan opinnäytetyö tarkastelee BabyTango-tanssiesitystä vauvoille ja vanhuksille hoivayhteisöissä vuosina 2018–2019. Tutkielma tuo näkökulmia ikäpolvien kohtaamiseen taide-esityksessä ja siinä avataan esityksen elementtejä, vuorovaikutussuhteita ja esityksen vastaanottoa. Tutkielmassa käy ilmi, että vauvojen ja vanhusten yhteinen BabyTango-tanssiesitys tuo osallistujilleen iloa, merkityksellisiä kohtaamisia ja yhteisyyden kokemuksen.

Lue tutkielma BabyTangon hoivayhteisöesityksistä.

Esityksestä sanottua

“Vauvani oli aivan haltioitunut BabyTangon musiikista ja tanssista, ja rekvisiitat olivat tarpeeksi simppelit mutta kuitenkin vangitsivat vauvojen huomion. Hän oli aivan innoissaan. Kiitos vielä, oli ihana konsertti ja äitikin nautti! Teette hienoa työtä!!”

“My baby was absolutely enchanted by BabyTango’s music and dance, and the props were simple enough but still spellbinding for the babies. They were wholly exited. Thank you again, it was a lovely concert and even the mother enjoyed it. You’re doing a great job!”