Taidetta luonnossa   

Luontolumo

Kulje maisemassa, anna sen avautua sinulle. Nauti tuoksuista, väreistä ja äänistä. Miltä maa tuntuu jalkojesi alla, juuri tänään?

Luontolumo on ohjattu kävelyretki lähiluonnossa. Retkellä tehdään kävelyn lomassa luovuutta, hyvinvointia ja läsnäoloa vahvistavia harjoituksia. Harjoitukset sisältävät kevyttä liikkumista, oman kehon ja ympäristön havainnointia, kirjoittamista ja pieniä taideteoksia luonnon omista materiaaleista.

Luontolumo-retket ovat kestoltaan noin tunnin mittaisia. Retkelle tarvitaan mukaan ulkoiluun sopiva vaatetus. Kovalla sateella tai myrskyllä retki siirretään toiseen ajankohtaan.Osa Luontolumon harjoituksista tulee Metsämieli- menetelmästä. Sirpa Arvosen kehittämä menetelmä yhdistää luonnon terveysvaikutukset mielentaitoja vahvistaviin harjoituksiin. Metsämieli-harjoitukset lisäävät itsetuntemusta ja vahvistavat psyykkistä hyvinvointia. Metsämieli- menetelmä perustuu tutkittuun tietoon psyykkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista sekä luonnon tuottamista hyvinvointivaikutuksista.

 

Luontolumo-retkiä ohjaa tanssitaiteilija, käsikirjoittaja ja energiahoitaja Hanna Pihko. Pihko on liikkunut paljon luonnossa ja tehnyt työryhmän kanssa monia luontoon sijoittuvia tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Luontolumon päätavoitteena on osallistujien hyvinvoinnin lisääntyminen ja harjoituksia voi tehdä omatoimisesti myös retkien jälkeen.