Kulttuurien kohtaamiset   

Minun elämäni, Ukraina! -pienoisesitykset

“Oksana Mariupolin kellarissa & Anastasiia kahden maan välillä”

OSIRIS teatterin Ukraina-aiheiset pienoisesitykset liittyvät suurenpaan Minun elämäni, Ukraina! -näyttämöteokseen jonka ensi-ilta nähdään Malmitalossa 21.2.2024. Pienoisesityksiä voi tilata kirjastoille, kouluille, asukastuville sekä erilaisiin tilaisuuksiin.

 

Oksana Mariupolin kellarissa – merkintöjä 15-16-vuotiaan ukrainalaistytön päiväkirjasta

Oksana (nimi on muutettu turvallisuussyistä) pakeni kotimaastaan Ukrainasta maalis-huhtikuun vaihteessa 2022. Oksanaa pakoon auttanut ukrainalainen avustustyöntekijä Vira Khvust kuunteli häntä ja auttoi tätä kirjoittamaan tarinansa. Oksana oli valmis jakamaan sen, mitä hän oli kokenut. Hän halusi, että kaikki saavat tietää mitä Mariupolissa tapahtui. Kuunnelma, n. 10 min.


Kuunnelman tekijät
Käännös: Denis Pertsev
Dramaturgia ja ohjaus: Liisa Isotalo
Sävellys ja musiikin esitys: Kaisa Siirala
Äänitys ja äänitehosteet: Lasse Turunen/ PihkaStudio
Esiintyjät nauhalla: Olga Sergeyeva, Sunja Hyde, Olavi Koivisto, Denis Pertsev
Tuotanto: OSIRIS teatteri

 

Anastasiia kahden maan välillä

Nuori lahjakas näyttelijä Anastasiia joutui jättämään kotinsa ja monet haaveensa paetessaan kotikaupungistaan Harkovasta Helsinkiin. Elämä turvassa ei ole pelkästään helppoa: kuinka nukkua rauhassa ja jatkaa elämää kun kotimaassa toiset vaarantavat henkensä maan puolesta? Monen muun nuoren ukrainalaispakolaisen tavoin Anastasiia on päättänyt palata kotiin. Esitys n. 20 min.

 

Näyttämöllä: Anna Murtola, Ljubov Yankchukevitch
Tekninen toteutus: Lasse Turunen
Ohjaaja: Liisa Isotalo

 

Tapahtuman yhteydessä on keskustelu. Yhteiskesto keskusteluineen n. 45 min.

Minun elämäni, Ukraina! -pienoisesityksiä nähdään myös kiertueella Teatterikeskuksen ja Konserttikeskuksen LIVE2-yhteishankkeessa.