BabyTango ja BabySauna osana Kulttuurin kummilasten ohjelmaa 2024!

OSIRIS teatterin Loiske Ensemble on tuottamassa ohjelmaa ensi vuonna syntyville vauvoille Kulttuurin kummilapset -hankkeessa. Loiske Ensemble on erikoistunut pienille lapsille ja erityisesti vauvaikäisille suunnattuihin tanssi- ja musiikkiesityksiin sekä eri ikäpolvia yhdistäviin esityksiin. Esitykset tuovat korkealaatuisia taide-elämyksiä perheen pienimmille.

Kulttuurin kummilapset -ohjelmassa, Helsingin Liikuntatoimen tilaamana, nähdään ensi vuonna esitykset BabySauna ja BabyTango. Tanssi- ja musiikkiesitykset on tehty vauvojen kokemusmaailmaa kunnioittaen ja tavoitteena niissä on tuottaa aistielämyksiä ja yhteinen mukava hetki vauvalle ja hänen aikuiselleen.

Esitykset ovat matalan kynnyksen toimintaa ja mukaan voi tulla rennoin mielin nauttimaan. Esitykset ovat sanattomia eikä niissä tarvita suomen kielen taitoa. Esityksen aikana lapsi voi olla aikuisen sylissä ja lopussa vauvat pääsevät näyttämölle mukaan osallistumaan ja tutustumaan esityksen rekvisiittaan.

BabyTangon pääsee kokemaan Malmitalolla toukokuussa ja BabySauna nähdään Annantalon taidekeskuksessa kesäkuun toisella viikolla. Samat esitykset ovat koettavissa myös syksyllä 2024 Helsingin kulttuuritaloilla ja leikkipuistoissa. Tapahtumiin ilmoittaudutaan Kulttuurin kummilasten verkkosivuilla kevään 2024 aikana.

 

Vuonna 2024 syntyvien vauvojen kummeina aloittavat Helsingin kaupunginkirjasto ja liikuntapalvelut ja kummilapsille järjestetään kaiken kaikkiaan noin 900 maksutonta, lapsen kehitysvaiheen mukaisesti räätälöityä tapahtumaa. Vuonna 2020 ja sen jälkeen syntyneet, Helsingissä asuvat lapset voi ilmoittaa mukaan toimintaan Kulttuurin kummilasten verkkosivuilla. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

BabySauna johdattelee pienet katsojat suomalaisen saunakulttuurin äärelle.

Esityksessä aistitaan rauhallista saunomisen tunnelmaa veden äänien, kiuaskivien rytmittämän tanssin, vihtomisen sekä värikkäiden pesuämpäreiden seassa. BabySaunassa nähdään myös tuttuja peseytymisen eleitä sekä vedessä leikkimisen iloja. Esityksen jälkeen yleisö pääsee kokeilemaan esityksessä koettuja ja nähtyjä elementtejä yhteiseen pesuhetkeen. Lue lisää esityksestä TÄÄLTÄ

“Moniaistinen saunakokemus oli hieno elämys koko perheelle, suosittelen!”

BabyTango tuo tunteikkaan ja sydämellisen tangon vauvaperhearjen keskelle. BabyTango rinnastuu vauvan ja vanhemman suhteeseen, jossa välillä viejän roolissa on vauva tahtoineen ja välillä vanhempi. Tango on tunnetta, kuuntelua, yhteistä liikkeen virtaa, antautumista, viemistä ja vietäväksi tulemista. Kuin lapsiperhearki, tango on intensiivistä ja ainutlaatuista vuorovaikutuksen aikaa. BabyTangossa soi suomalainen ja argentiinalainen tango, ja haitaristin ja tanssijan esitys päättyy koko yleisön yhteiseen tanssihetkeen. Lue lisää esityksestä TÄÄLTÄ

Vauvani oli aivan haltioissaan BabyTangon musiikista ja tanssista – äitikin nautti!”