Vahva ja hellä

Tanssi- ja musiikkiesitys eri ikäpolville yhdessä

Vahva ja hellä -teos käsittelee tanssin ja musiikin keinoin vahvuuden ja hellyyden, voiman ja haurauden kokemusta läpi elämän ja sen ääripäissä. Esityksen lähtökohtana ovat aistikokemukset, jotka kantavat meitä vauvasta vanhuuteen. Esitys on rakennettu sukupolvien välille siten, että siitä voivat nauttia yhtä aikaa niin vauvaperheet kuin vanhukset.

Vahva ja hellä syntyi korona-ajan keskelle ja sitä esitettiin elo-syyskuussa 2020 pääasiassa ulkona hyvin turvavälein. Ensiesitys nähtiin 25.8.2020 Diakonissalaitoksen Hoiva Viikin pihalla ja sen jälkeen sitä on esitetty hoivayksiköissä ikäihmisille sekä Vantaan Pyhän Laurin kirkon puistossa vauvoista eläkeläisiin.

Esitystä voi tilata esimerkiksi palvelutaloihin, hoivayhteisöihin, kulttuuritaloihin tai seurakuntiin. Esiinnymme sisätiloissa ja kesäkaudella myös ulkona.

Esiintyjät:
Riikka Siirala, tanssi ja laulu
Mari Kätkä, harmonikka ja laulu

Puvustus: Saija Siekkinen
Videot: Centre de Ville / Ville Syrjäläinen

Katso Vahva ja hellä -esittelyvideo täältä:

 

Vahva ja hellä – ikä ja yhteys on OSIRIS teatterin Loiske Ensemblen pilottihanke, jonka tavoitteena on ikäihmisten hyvinvoinnin edistäminen sekä eri ikäpolvien kohtaamisen edistäminen taiteen keinoin. Hanke toteutetaan kolmivaiheisena kohtaamisena musiikin, tanssin ja yhdessäolon merkeissä. Vahva ja hellä -esitykset ja työpajat käynnistyvät syksyllä 2021 Pohjois-Karjalassa ja jatkuvat keväällä 2022 Etelä-Satakunnassa. Ikä ja yhteys -hankkeen kohderyhmänä ovat kotona asuvat seniorit, kotihoidon piirissä olevat ikäihmiset, hoivakotien asukkaat ja hoitohenkilökunta sekä alueen vauvaperheet.

Vahva ja hellä – ikä ja yhteys on mukana Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -kehittämishankkeessa yhtenä toteuttajana. Hanketta tukee Taiteen edistämiskeskus ja rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Lisätietoja: loiske@osiristeatteri.fi /Riikka Siirala