Loiske Ensemble

Hurmaavia elämyksiä ja korkeatasoisia taideteoksia vauvoille ja eri ikäpolville yhdessä!

Vauvoille ja pienille lapsille suunnatuissa esityksissämme yhdistyvät liike, tanssi, musiikki, rytmi, vuorovaikutus ja erilaiset pieniä ihmisiä kiinnostavat elementit: kahiseva saunavihta, kolisevat kiuaskivet, veden loiske tai vaikka kopisevat tanssikengät!

Vauvaesitysten lähtöajatuksena on antaa virikkeitä eri aistien kautta, tukea vauvan kokonaisvaltaista vuorovaikutusta ja tarjota vauvalle ja vanhemmalle yhteinen nautittava taidekokemus.

Vuosien kokemus ja edelläkävijyys vauvojen taide-elämysten parissa on ollut tutkimusmatka sanattomaan ja keholliseen ilmaisuun ja sen hyödyntämiseen erilaisten yleisöjen kanssa.

Olemme laajentaneet esitystoimintaamme myös senioreille ja eri ikäpolville yhdessä. Hoivayhteisöissä tai kulttuuritiloissa tapahtuvat esitykset kutsuvat seniorit ja vauvaperheet yhdessä nauttimaan esityselämyksestä ja toistensa seurasta. Taide tuo iloa, osallisuutta ja yhdessäoloa!

 

Loiske Ensemble on perustettu 2006 tarpeesta tarjota vauvaikäisille ja heidän perheilleen taide-esityksiä. Loiske Ensemble on yhdistynyt osaksi OSIRIS teatterin toimintaa vuodesta 2013. Suositut esitykset ovat kiertäneet kulttuuritaloilla, teattereissa, päiväkodeissa, asukas- ja kerhotiloissa sekä tanssi- ja lastenkulttuurifestivaaleilla aina Japanissa saakka.

Loiske Ensemblen esitykset:

Vahva ja hellä (2020)
Metsä (2019)
BabyTango (2017)
BabySauna (2015)
Kiitolaukkaa Kipitikolkkaa (2014)
Zukkapaitupumbula (2013)
Kukuluku (2008)
Pieniä ihmeitä (2006)

Lue lisää:

Tanssista elämyksiä vauvoille ja vanhuksille (Riikka Siiralan haastattelu 2020)
Vauvat ja vanhukset yhteisen taidekokemuksen äärellä – ikäpolvien kohtaamisia BabyTango-esityksessä (Opinnäytetyö 2020)
Tanssia vauvoille – Vauvatanssiesitysten ulottuvuudet ja vuorovaikutus niissä (Opinnäytetyö 2012)